2013-02-12 16:44:05
Φωτογραφία για Σοκολατένια γραμματόσημα
Είστε ακόμα «παραδοσιακός» στην αποστολή γραμμάτων, αλλά δεν σας αρέσει να σαλιώνετε τα γραμματόσημα; Αν ταξιδέψετε στο Βέλγιο θα αλλάξετε σίγουρα γνώμη. Η κρατική υπηρεσία ταχυδρομείων του Βελγίου (Bpost) εξέδωσε μια νέα και ολότελα πρωτοποριακή σειρά γραμματοσήμων, τα οποία και μυρίζουν και έχουν γεύση σοκολάτας! Η σειρά αποτελείται από 500.000 γραμματόσημα και θεωρείται απολύτως πειραματική. Αν πετύχει και γίνει αγαπητή από τον κόσμο των φιλοτελιστών (και όχι μόνο…) θα υπάρξει μαζική παραγωγή… σοκολατένιων γραμματοσήμων στο Βέλγιο.

Η ιδέα ανήκει στον Πιέρ Λεμπούλ, διευθυντή της κρατικής υπηρεσίας ταχυδρομείων του Βελγίου, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο αποδίδει τα εύσημα σ’ ένα από τα πιο παραδοσιακά προϊόντα της συγκεκριμένης χώρας. Αμέσως αποφάσισε να ψάξει αν μπορεί να πραγματοποιηθεί κι όταν πήρε το πράσινο φως από τους τεχνικούς το πρότεινε στην κυβέρνηση, που το αποδέχτηκε με ενθουσιασμό.


Το μυστικό στο άρωμα και τη γεύση των γραμματοσήμων είναι… διπλό, κρύβεται και στο χαρτί και στο «μελάνι»! Το τυπογραφείο, στο οποίο τυπώθηκαν τα συγκεκριμένα γραμματόσημα, έκλεισε για δύο μήνες, αποστειρώθηκε και όταν έγιναν οι απαραίτητες διαφοροποιήσεις έμοιαζε περισσότερο με… εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Το χαρτί κατασκευάζεται από ειδικές ρητίνες εμποτισμένες με άρωμα κακάο και το μελάνι είναι στην ουσία… λιωμένη μαύρη σοκολάτα. Κι αυτό για να… προκαλεί τη γεύση του φιλοτελιστή όταν θέλει να τοποθετήσει το γραμματόσημο πάνω στο γράμμα ή το φυλάει στην ειδική πλαστική θήκη του. Οι άνθρωποι λένε με χιούμορ ότι τα γραμματόσημα αυτά δεν είναι για… φάγωμα, ωστόσο διαφοροποιούνται από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στο χώρο αυτό.

Η κυκλοφορία των γραμματοσήμων, τα οποία απεικονίζουν (τι άλλο;) σοκολάτα σε διάφορους τύπους (από πλάκες ως κέικ και δημιουργήματα από λιωμένη σοκολάτα), βρήκε και φανατικούς φίλους, αλλά και… σκεπτικιστές αντιπάλους. Το σίγουρο είναι ότι προκάλεσε αίσθηση. Οι Βέλγοι, μάλιστα, για να πετύχουν την καλύτερη δυνατή παραγωγή και… γεύση, ζήτησαν τη βοήθεια ειδικών από την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ελβετία.

flowmagazine.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ