2013-02-12 19:03:21
Φωτογραφία για Εκτός Ολυμπιακών η πάλη!
Απόφαση έκπληξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που έβγαλε εκτός προγράμματος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 την πάλη, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

Η πάλη είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα και υπάρχει στο πρόγραμμα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896, όταν και αναβίωσαν στην Αθήνα.

Ωστόσο η ΔΟΕ που έχει το δικαίωμα να βάζει και βγάζει αθλήματα από το πρόγραμμα, αποφάσισε να βγάλει την πάλη, στο πλαίσιο της ανανέωσης των σπορ στους Ολυμπιακούς!

Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ αποφάσισε να διατηρήσει το μοντέρνο πένταθλο και αφαίρεσε από τα 25 αθλήματα τη πάλη που συνδυάζει την ελευθέρα και την ελληνορωμαϊκή.

Ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς δήλωσε για την απόφαση αυτή: «Αυτή είναι μια διαδικασία ανανέωσης και ανακαίνισης του προγράμματος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατά την άποψη του διοικητικού συμβουλίου, αυτό ήταν το καλύτερο πρόγραμμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Δεν είναι μια υπόθεση για το τι συμβαίνει με την πάλη».


Μάλιστα, αποκάλυψε πως η απόφαση λήφθηκε με μυστική ψηφοφορία κατά τη διάρκεια αρκετών γύρων, με τα μέλη της να ψηφίζουν κάθε φορά με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ να μην ψηφίζει.

Το διοικητικό συμβούλιο ψήφισε μετά την έκθεση της Επιτροπής που ανέλυε 39 κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων τις αξιολογήσεις της τηλεόρασης, των πωλήσεων των εισιτηρίων, του αντι-ντόπινγκ, την πολιτική συμμετοχή και την παγκόσμια δημοτικότητα.

«Η σημερινή απόφαση δεν είναι οριστική,» δήλωσε ο Άνταμς με την εκτελεστική επιτροπή να συνεδριάσει τον Μάιο στην Αγία Πετρούπολη για να αποφασίσει ποια άθλημα ή σπορ θα προτείνει για την ένταξη της 2020. Η τελική ψηφοφορία θα γίνει κατά τη σύνοδο της ΔΟΕ τον Σεπτέμβριο στο Μπουένος Άιρες.

Είναι εξαιρετικά απίθανο ότι η πάλη θα ψηφιστεί ξανά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά την απομάκρυνση από το εκτελεστικό συμβούλιο. 

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ