2013-02-12 19:19:08
Φωτογραφία για «Ο κατώτερος μισθός παραμένει υψηλός» δηλώνει ο γραμματέας του ΥΠΟΙΚ...!!!
Αίσθηση προκαλεί η δήλωση που έκανε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος, ότι ο κατώτερος μισθός είναι ακόμη υψηλός στη χώρα μας, αλλά και ότι είναι λάθος να δίνεται το βάρος στην πρωτογενή παραγωγή, αντί στη καινοτομία και την τεχνολογία για την επιστροφή στην ανάπτυξη. «Δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού», σπεύδει να τονίσει το υπουργείο Οικονομικών. Μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, ο κ.Μέργος είπε ότι το μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει μειωθεί, αλλά ο κατώτερος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. «Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα για να τεκμηριώσει την άποψη του παρέθεσε συγκριμένα στοιχεία που έδειχναν τον κατώτατο μισθό σε χώρες του ΟΟΣΑ.

«Η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή».


Παράλληλα σημείωσε ότι «υπάρχει φως στο τούνελ» επικαλούμενος στοιχεία που δείχνουν τη δημιουργία πλεονάσματος και τη μείωση των ελλειμμάτων.

ΥΠΟΙΚ: Δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι για την κυβέρνηση «δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού»

«Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τον κατώτατο μισθό στη χώρα μας, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο -όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat.

» Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Ανάλογες δηλώσεις έκαναν και ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας.

Στρατούλης: «Να τον χαίρονται τον κ.Μέργο»

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ.Μέργου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη γενική απεργία που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Φλεβάρη.

«Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών με την απίστευτης κυνικότητας δήλωσή του ότι παραμένει υψηλός ο κατώτατος μισθός, παρά τη μείωσή του κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, ομολογεί τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για νέα μεγαλύτερη μείωσή του σε επίπεδα Ρουμανίας και Βουλγαρίας», σχολίασε αρχικά ο κ. Στρατούλης και συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι «η μνημονιακή συγκυβέρνηση πρώτα κατήργησε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ώστε από τις 01/04/2013 ο κατώτερος μισθός να καθορίζεται με αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Από τότε μπορεί να τον μειώνει μονομερώς ανεξέλεγκτα ώσπου να τον φτάσει, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της από το μνημόνιο 2, στα επίπεδα των χωρών της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης, δηλ στα 150 μηνιαία».

Και καταλήγοντας, ο κ.Στρατούλης σχολίασε: «Να τον χαίρονται τον κ. Μέργο και τις δηλώσεις του το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Σαμαρά.

» Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες σε παλλαϊκό ξεσηκωμό και μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη για να υπερασπίσουν τη δουλειά κα το ψωμί τους, καθώς και το μέλλον των παιδιών τους».
 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ