2013-02-12 21:03:03
Φωτογραφία για Oι φοιτητές του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας κατέλαβαν για δύο ώρες το δημαρχείο!
Οι φοιτητές του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας τάχουν βάλει με το δήμαρχο Γιώργο Κάτσινο, θεωρώντας ότι δεν παίρνει δυναμική θέση για την υποβάθμιση του ΤΕΙ της πόλης.

Γι' αυτό το λόγο, κατέλαβαν για δύο ώρες το δημαρχείο. Να σημειωθεί ότι στο σχέδιο «Αθηνά», που δόθηκε στη δημοσιότητα, από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού την προηγούμενη εβδομάδα, το τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο στο παράρτημα Ηγουμενίτσας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, εμφανίζεται να απορροφά το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων – το οποίο βρίσκεται εκτός μηχανογραφικού την τελευταία διετία – και να μετονομάζεται σε Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Συστημάτων και Οργανισμών. Το προτεινόμενο από το Σχέδιο «Αθηνά» τμήμα εμφανίζεται με τις εξής τρεις κατευθύνσεις: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ. Αυτή η εξέλιξη καταργεί στην ουσία το Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο και δημιουργεί νέο τμήμα με διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο από αυτό που υπάρχει σήμερα. Επιχειρείται δηλαδή η δημιουργία ενός νέου τμήματος (από τα εννέα συνολικά στην ελληνική επικράτεια), που θα αντλεί φοιτητές από το πέμπτο (5ο) επιστημονικό πεδίο και θα αναφέρεται στη διοίκηση. 


Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναγνωρίζει ότι "με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων ιδρύθηκαν, χωρίς ακαδημαϊκά, επιστημονικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια, τμήματα και σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε διάφορες πόλεις της πατρίδας μας. Στην πρακτική αυτή οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς αντιτάχθηκαν εδώ και χρόνια και κατήγγειλαν τις πελατειακές και ρουσφετολογικές μεθοδεύσεις που παραπλανούσαν τις τοπικές κοινωνίες, με την εξαγγελία ή ίδρυση τμημάτων χωρίς μέριμνα για την αναγκαία στήριξη σε υποδομές και προσωπικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπερασπίζεται την αναβάθμιση της δημόσια και δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης και τον εξορθολογισμό της με ακαδημαϊκά, κοινωνικά και επιστημονικά κριτήρια στην κατεύθυνση της περιφερειακής αποκέντρωσης αλλά και της διατήρησης του ακαδημαϊκού χαρακτήρα των ιδρυμάτων μέσα από διαβούλευση με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας. Αυτό απαιτεί ικανό χρόνο, βαθιά μελέτη και σταδιακή εφαρμογή και βεβαίως αναγκαία κονδύλια και προσωπικό".
katoci.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ