2013-02-13 01:05:02
Φωτογραφία για Η δίκη που μπορεί να γκρεμίσει το Facebook
Η Redbrandt Social Media κατέθεσε μήνυση εναντίον του Facebook για καταπάτηση κατοχυρωμένων πατεντών, και ζητά από τη δικαιοσύνη να λάβει θέση.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή της δύο κατοχυρωμένες ανακαλύψεις του ολλανδού προγραμματιστή Joannes Jozef Everardus Van Der Meer, ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος στην τεχνολογίες του ίντερνετ που είναι φιλικές προς το χρήστη.

Ο δικηγόρος της Redbrandt, Tom Meisheimer, δήλωσε στο τεχνολογικό site Arstechnica πως «ο Van Der Meer είχε δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο, που έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να δημοσιεύουν και να μοιράζονται πληροφορίες με μία επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων. Ήταν η αρχή αυτού που σήμερα λέγεται κοινωνική δικτύωση».

Ο Meisheimer αναφέρεται στο surfbook.com, που ξεκίνησε από το Van Der Meer, αλλά δεν ολοκληρώθηκε καθώς ο ολλανδός προγραμματιστής έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2004.

Παρόλα αυτά η εταιρεία που έχει στην κατοχή της τα δικαιώματα των πατεντών του Van Der Meer, μαζί με την οικογένεια του, διεκδικούν την αποζημίωση που τους αναλογεί, ακολουθώντας τη δικαστική οδό.

Ουσιαστικά υποστηρίζουν πως το Facebook καταπάτησε δύο βασικές πατέντες του surfbook, με την πρώτη να αναφέρεται στον τρόπο λειτουργίας και το σχεδιασμό, ενώ τη δεύτερη στη χρήση του κουμπιού «Like» και στον τρόπο που οι υπεύθυνοι του Facebook το εκμεταλλεύτηκαν για να διευρύνουν τα κέρδη τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ