2013-02-13 02:11:24
Φωτογραφία για Στη Σόφια ο πρωθυπουργός της Κροατίας
«Δεν υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα μεταξύ της Βουλγαρίας και της Κροατίας», δήλωσαν, μετά τη χθεσινή τους συνάντηση, στη Σόφια, οι πρωθυπουργοί... των δύο χωρών, Μπόικο Μπορίσοφ και Ζόραν Μιλάνοβιτς, τονίζοντας ότι, αντίθετα, ανοίγονται προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας. Παράλληλα έστειλαν μήνυμα στήριξης στα αιτήματα των χωρών των δυτικών βαλκανίων για ένταξη στην Ε.Ε.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, τα ζητήματα του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των σχέσεων της Σόφιας και του Ζάγκρεμπ με τις άλλες χώρες της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο αυτό θέμα, ο κ. Μπορίσοφ ανέφερε - μεταξύ άλλων - πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του τής ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, χθες το βράδυ. «Σημειώνουμε καλή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για καλή γειτονία» είπε και εξέφρασε την ελπίδα πως θα συναντήσει πολύ σύντομα τον σκοπιανό πρωθυπουργό.

Ο κ. Μπορίσοφ είπε ακόμη πως η χώρα του αντιμετώπιζε πάντα «φιλικά» τόσο τη Σερβία όσο και την ΠΓΔΜ και, μάλιστα, με την καθαρή θεώρηση ότι, όσο πιο σύντομα «ανοίξουν» οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, τόσο το καλύτερο για τις δύο αυτές γειτονικές χώρες.

Την στήριξή του στην ενταξιακή προοπτική τόσο των Σκοπίων, όσο και των άλλων κρατών που δημιουργήθηκαν μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, εξέφρασε και ο κ. Μιλάνοβιτς.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ