2013-02-13 09:00:44
Φωτογραφία για ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ (VIDEO)
«Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού», επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι η δήλωση του κ. Μέργου δεν βρίσκει σύμφωνους ούτε τον ίδιο ούτε και την κυβέρνηση, καθώς και ότι στο διάστημα που είναι εκείνος υπουργός δεν έχει τεθεί ζήτημα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού.

«Ο κατώτατος μισθός είναι ήδη πολύ χαμηλός...μόνο προς τα πάνω μπορούμε να κοιτάμε από εδώ και πέρα. Ελπίζω και εύχομαι ακόμη και πριν από τη λήξη του μεσοπρόθεσμου να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αύξηση του κατώτατου μισθού», επισήμανε.

Τη θέση του από τις δηλώσεις του κ. Μέργου διαχώρισε χθες και το υπουργείο Οικονομικών, που σε ανακοίνωσή του τόνιζε ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού. (Σχετικό Άρθρο)


«Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τον κατώτατο μισθό στη χώρα μας, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο -όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ένα από τα πιο βασικά σημεία για την οικονομία, για την ανταγωνιστικότητα είναι το μοναδιαίο κόστος εργασίας. Το μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει μειωθεί αλλά αυτό το οποίο πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι ο κατώτατος μισθός παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα και αυτό είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε στην πορεία μας προς την ανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Μέργος στην ομιλία του στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Πάντως, σε νέα του δήλωση, μετά τη θύελλα που προκλήθηκε, ο γ.γ. του ΥΠΟΙΚ σημείωνε πως ουδέποτε ζήτησε μείωση του κατώτατου μισθού.

«Δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου»

Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια περί αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο, που πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι δεν έχει τεθεί επίσημα από το υπουργείο Εργασίας ζήτημα αλλαγής του νόμου 1264.

Σημείωσε, ακόμη, πως «αν υπήρχε αυτό το ζήτημα θα ήταν κάτω από μια προϋπόθεση. Να υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση».

Υποστήριξε, ωστόσο, ότι ο σχετικός νόμος εμφανίζει «συμπτώματα κόπωσης», αναφερόμενος κυρίως σε οργανωτικά θέματα.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο καιρός σήμερα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο καιρός σήμερα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ