2013-02-13 10:09:04
Φωτογραφία για Τί είπε το άτομο;
Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Όταν έχω γράψει αμέτρητες φορές ότι αυτοί που (υποτίθεται) μας κυβερνούν ζουν σε άλλο πλανήτη, πολλοί έσπευσαν να με κατηγορήσουν ότι «ισοπεδώνω τα πάντα», ότι «εξυπηρετώ συμφέροντα», και άλλα πολλά.

Μόνο που καθημερινά, οι ΙΔΙΟΙ οι «κυβερνώντες» είτε με λόγια, είτε με έργα, έρχονται και «ισοπεδώνονται» από μόνοι τους.

Ας ξυπνήσουν επιτέλους όσοι ακόμα φορούν κομματικές παρωπίδες, και ας δουν την πραγματικότητα.

Καλά βολεύτηκαν με τα κόμματα τους αλλά η λογική τους του «πετάει ο γάιδαρος, παίρνει και επιβάτες» λυπάμαι, αλλά μόνο για παιδική χαρά είναι.

Πάμε τώρα να δούμε τι βόμβα αμολυσε πάλι ένας από την κυβέρνηση της εξαθλίωσης, της κρίσης, της ανεργίας, των εκβιασμών, και της προς τους πολίτες «τρομοκρατίας», και συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος.

«Μπορεί στην Ελλάδα να έχει μειωθεί αισθητά το εργασιακό κόστος, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου, ο κατώτατος μισθός ωστόσο παραμένει σε… υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα.


Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή»!»

Ρε άνθρωπε , ΠΑΣ ΚΑΛΑ;

Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

Μην είσαι ταμαχιάρης, δώσε λίγο και σε εμάς.

Κατά τα λεγόμενα σου λοιπόν, ο «κατώτατος μισθός», ο μισθός ΠΕΙΝΑΣ που παίρνουν οι σκλάβοι (πλέον) έλληνες, επηρεάζει την …. ανταγωνιστικότητα, ΑΡΑ πρέπει να μειωθεί κι άλλο.

Να πάει ας πούμε στα 300 ευρώ, η ακόμα καλύτερα στα 250;

Ε βέβαια, οι έλληνες ΟΛΟΙ είναι υψηλόμισθοι, και αυτό επηρεάζει πολλά….

Να σε ρωτήσω κάτι κυρ γραμματέα;

ΕΣΥ και οι ΟΜΟΙΟΙ σου, μπορείτε να ζήσετε την οικογένεια σας με 500 – 550 ευρώ το μήνα έτσι όπως καταντήσατε τη χώρα;

Βέβαια, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζετε τι τραβά κάθε οικογένεια για να τα φέρει βόλτα κάθε μήνα, και πλέον ΔΕΝ τα φέρνει.

Δεν εργαστήκατε στη ζωή σας για να ξέρετε την ΑΞΙΑ του μεροκάματου και δεν εξαρτηθήκατε ΠΟΤΕ το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών από έναν μισθό πείνας.

ΜΑΘΑΤΕ στα «πακέτα» όλοι σας.

Εάν σας τα μειώσει κάποιος θα σας πιάσει πανικός.

ΕΣΕΙΣ παίρνετε κάθε μήνα ένα σκασμό χιλιάρικα ενώ ο κόσμος πεινάσει, και έχετε το θράσος να λέτε κι από πάνω ότι τα «ψίχουλα» που παίρνουν όσοι έχουν την τύχη και εργάζονται ακόμα, είναι σε υψηλή επίπεδα;

Και εμείς τα ΖΩΑ, καθόμαστε και σας βλέπουμε ακόμα και δεν σας έχουμε πάρει με τις πέτρες.

Καλά να πάθουμε, κάντε μας κι άλλα, και θα σας χειροκροτήσουμε κι από πάνω.

Βρήκατε και τα λέτε, και τα κάνετε…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ