2013-02-13 13:07:03
Φωτογραφία για Ζημιές 5 δισ. ευρώ στην Peugeot Citroen
Ζημιογόνο ήταν το 2012 για την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA Peugeot Citroen, η διοίκηση της οποίας απέδωσε το αποτέλεσμα αυτό ζημιές κυρίως σε διαγραφές σε στοιχεία ενεργητικού της αλλά και στην καθίζηση των πωλήσεων στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, κατέγραψε καθαρές ζημιές ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, έναντι κερδών 588 εκατομμυρίων ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Οι διαγραφές ανήλθαν συνολικά σε 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Τα αποτελέσματα του σχεδίου περικοπής δαπανών και πώλησης μονάδων ξεπέρασαν τους στόχους μας», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Φιλίπ Βαρέν, προσθέτοντας πως «έχουν μπει τα θεμέλια για την ανάκαμψη της εταιρίας».

Πέρυσι, η εταιρία ανακοίνωσε πρόγραμμα περικοπής δαπανών κατά 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ως απάντηση στην κάμψη των πωλήσεών της. Το πρόγραμμα αυτό προέβλεπε και το κλείσιμο ενός εργοστασίου. Αν και τα εργατικά συνδικάτα πέτυχαν την αναστολή των σχεδίων της εταιρείας για το εν λόγω εργοστάσιο έπειτα από προσφυγή τους στα γαλλικά δικαστήρια, η Peugeot ανακοίνωσε πως κατάφερε να μειώσει τις δαπάνες της κατά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ το τελευταίο 12μηνο.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ