2013-02-13 14:58:08
Φωτογραφία για Μήπως φοράτε πολύ βαρύ μακιγιάζ;
Το μακιγιάζ έχει σκοπό να αναδείξει τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου όχι να τα καλύψει.

Βέβαια καμιά φορά χρειάζονται και λίγες διορθώσεις αλλά και πάλι ο σκοπός είναι το πρόσωπο να φαίνεται φυσικό και όχι σαν να φοράτε μια μάσκα.

Υπάρχουν τρόποι να δείτε αν το μακιγιάζ σας είναι πολύ βαρύ, ειδικά το πρωί. Θα μου πείτε, αυτό φαίνεται στον καθρέπτη, δεν είναι όμως τόσο εύκολο.

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για να ξέρετε τι πρέπει να προσέχετε:

1. Δεν πρέπει να δίνετε έμφαση σε όλα τα χαρακτηριστικά. Το έντονο smokey eyes σε σκούρες αποχρώσεις σε συνδυασμό με κόκκινα χείλη και φωτεινά ροζ ζυγωματικά είναι ΛΑΘΟΣ. Επιλέξτε ένα χαρακτηριστικό του προσώπου που θέλετε να αναδείξετε με έντονα ή φωτεινά χρώματα και υφές και τα υπόλοιπα αφήστε τα ουδέτερα. Έτσι το πρόσωπο σας θα φαίνεται φρέσκο και όμορφο.

2. Πρέπει να επιλέγετε το σωστό χρώμα make up
. Ένα σκούρο make up δεν θα σας κάνει να φαίνεστε μαυρισμένες αντίθετα το χρώμα του προσώπου θα φαίνεται αλλοπρόσαλλο, για αυτό υπάρχουν τα bronzer. Επίσης, το λάθος χρώμα make up, όσο και να το δουλέψετε στο δέρμα, θα δημιουργήσει την αντιαισθητική γραμμή κατά μήκος της κάτω γνάθου. Μόνο το κατάλληλο για εσάς χρώμα θα κάτσει καλά στο δέρμα και δεν θα υπάρχει διαφορά με το λαιμό και το ντεκολτέ.

3. Πρέπει να επιλέγετε την σωστή υφή make up. Τα πολύ καλυπτικά make up είναι πολύ βαριά και δημιουργούν μια μάσκα. Προτιμήστε τις απαλές υφές make up ή ενυδατικές με χρώμα και καλύψτε τις ατέλειες τοπικά με ειδικά concealer.

4. Πάντα να ελέγχετε το τελικό μακιγιάζ σε φυσικό φως. Πάρτε έναν καθρέπτη και βγείτε έξω για να δείτε αν το μακιγιάζ σας φαίνεται φυσικό, αν τα χρώματα που επιλέξατε σας ταιριάζουν και αν η ένταση των χρωμάτων είναι κατάλληλη για την ημέρα.

5. Τα εργαλεία σας πρέπει να είναι καθαρά. Όταν ένα πινέλο μακιγιάζ έχει μαζέψει όλες τις σκιές ή ρουζ που έχετε βάλει το τελευταίο διάστημα, τότε είναι σίγουρο ότι τα υπολείμματα που έχουν μείνει θα περάσουν και στο πρόσωπο σας και έτσι στο μακιγιάζ που κάνετε θα δημιουργήσετε λεκέδες. Δοκιμάστε το με ένα πινέλο ματιών ή ρουζ – θα δείτε ότι το νέο χρώμα που θα απλώσετε δεν θα βγάλει το πραγματικό του χρώμα.

6. Μην χρησιμοποιείτε όλα τα χρώματα που έχει μια παλέτα, εκτός από την διπλή παλέτα βέβαια. Αν χρησιμοποιήσετε πάνω από 2 χρώματα να είσαστε σίγουρες ότι θα δημιουργήσετε μια μουντζούρα ή ένα ουράνιο τόξο. Μόνο οι επαγγελματίες make up artist μπορούν να κάνουν τέτοιους συνδυασμούς χρωμάτων.

7. Το ντεμακιγιάζ πρέπει να είναι γρήγορη και εύκολη υπόθεση. Αν σας παίρνει πάνω από 10 λεπτά να καθαρίσετε το πρόσωπο σας καθώς και να καθαρίζετε δυο φόρες το δέρμα σας, τότε το μακιγιάζ σας είναι βαρύ.

http://www.jenny.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ