2013-02-13 17:44:32
Φωτογραφία για Υπό κατάρρευση ο ΕΟΠΥΥ λόγω μείωσης των γιατρών
Η καθημερινή μείωση του αριθμού των γιατρών που δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, με αποτέλεσμα ολόκληροι νομοί της χώρας να στερούνται ιατρικών υπηρεσιών. Παράδειγμα αποτελούν βασικές ειδικότητες όπως του παιδιάτρου όπου σε 21 νομούς οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να βρουν συμβεβλημένο ιατρό.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες ειδικότητες όπως η Ψυχιατρική, η Νευρολογία, η Χειρουργική, η Ενδοκρινολογία, η Γαστρεντερολογία, η Δερματολογία κ.α

Ακόμα και στους νομούς που υπάρχουν αυτές οι ειδικότητες, ο αριθμός των ιατρών είναι τόσο μικρός που είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί ο πληθυσμός. Αν λάβουμε δε υπ’ όψη το όριο των 200 επισκέψεων, ανά γιατρό το μήνα είναι προφανές ότι μεγάλα στρώματα του πληθυσμού είναι πλέον ακάλυπτα από ιατρικές υπηρεσίες.

Σαν επιστέγασμα όλων αυτών έχουμε και μεγάλο κύμα φυγής από τον ΕΟΠΠΥ, που οφείλεται σε μια απαξιωτική στάση απέναντι στους γιατρούς εξ’ αιτίας της απαράδεκτης γραφειοκρατίας και της εξοντωτικής διαδικασίας πληρωμής. Τα αριθμητικά δεδομένα είναι αμείλικτα, από τους 5.500 συμβεβλημένους ιατρούς, τον μήνα Νοέμβριο καταθέσανε δικαιολογητικά ιατρικών επισκέψεων μόλις 4.041 ιατροί, αναφέρουν οι βουλευτές Γ. Δημαράς και Γ. Αβραμίδης από το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών.


Οι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την έλλειψη προσωπικού σε πολλούς νομούς της χώρας. Ακόμη ερωτούν τον υπουργό τι σκοπεύει να κάνει προκειμένου να σταματήσετε την αποχώρηση των γιατρών.

Τέλος, ζητούν απαντήσεις για το χρέος των παρελθόντων ετών προς τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ, το οποίο για το 2012 ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ ενώ για τα έτη 2010 και 2011 το ποσό είναι πάνω από 1 δις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

- Posted using BlogPress from my iPad
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ