2013-02-13 18:55:06
Φωτογραφία για ΓΚΟΥΜΑΣ ΓΙΑ ΜΠΟΑΤΕΝΓΚ : ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ... ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΕΥΓΕΙ!
Ο Γιάννης Γκούμας μιλάει στον sportdog για τη μεταγραφή του Μπόατενγκ στον Ολυμπιακό και την καριέρα που δεν ήταν εφάμιλλη της αξίας του. "Πιτσιρικάς δεν ήταν καλός αμυντικά".

Ο παλαίμαχος άσος ήταν συμπαίκτης στον Παναθηναϊκό με τον Γκανέζο αμυντικό μέσο και κατέθεσε μέσω του σκύλου την άποψή του για την κίνηση των "ερυθρόλευκων" να τον αποκτήσουν. Διαβάστε τι μας είπε:

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μία ανάσα από την ανακοίνωση του Μπόατενγκ. Θα μας πείτε δύο λόγια για αυτόν;

"Όταν ήταν στον Παναθηναϊκό ήταν μικρός, πιτσιρικάς. Προσωπικά πίστευα ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα, αλλά θεωρώ πως η πορεία του δεν συμβάδισε με τις ικανότητες που είχε. Μπορούσε να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο από ό,τι τελικά έπαιξε. Τον είχα γνωρίσει σαν επιθετικό χαφ, αλλά κάποιοι προπονητές τον γύρισαν αμυντικό χαφ. Δεν ξέρω όμως αν του αρμόζει αυτή η θέση. Πάντως έχει καλή τεχνική κατάρτιση και για την ηλικία του, όταν ήταν στον Παναθηναϊκό, ήταν καλός με την μπάλα στα πόδια. Αντίθετα, πιτσιρικάς δεν ήταν και τόσο καλός αμυντικά".


Με την καριέρα του σε Ισπανία κ.λπ., θα έχει πρόβλημα να "σταθεί" στον Ολυμπιακό;

"Ε, ναι, με τις εμπειρίες που έχει συλλέξει από τις ομάδες που αγωνίστηκε, σίγουρα δεν θα έχει πρόβλημα. Όπως τον έζησα εγώ, αν είναι σε τέτοια κατάσταση δηλαδή, μπορεί να κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό".

Στον Παναθηναϊκό, αλλά και σε άλλες ομάδες, υπήρχαν προβλήματα με τον χαρακτήρα του "Χρειάζεται να είναι κάποιος από πάνω του, για να μένει μέσα στα όρια. Αν τον αφήσεις ελεύθερο, κάτι που ισχύει για τους περισσότερους Αφρικανούς και δεν τους έχεις με ένα... βούρδουλα, να τους έχεις από κοντά δηλαδή, ξεφεύγουν. Χρειάζεται κάποιος να τον έχει από κοντά".

Στον Παναθηναϊκό είχε και ένα "χοντρό" επεισόδιο με τον Μπασινά.

"Δεν το θυμάμαι αυτό το περιστατικό. Αλλά είναι επιλογή του Μίτσελ, τον είχε στη Χετάφε. Τον ήξερε και τον ήθελε, δηλαδή. Θα δείξει στην πορεία αν θα έχει καριέρα στον Ολυμπιακό. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και, γενικότερα, σε υψηλό επίπεδο".

Από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, έστω και δέκα χρόνια μετά, μπορεί να σημαίνει κάτι;

"Εντάξει, δεν ήταν παίκτης που έγραψε ιστορία στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι βαθιά συνδεδεμένος με τον Παναθηναϊκό. Μακάρι να έχει υγεία και να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που θα προκύψουν, γιατί ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που έχει απαιτήσεις".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΟ... +45 ΦΕΤΟΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΟ... +45 ΦΕΤΟΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ