2013-02-14 01:46:02
Φωτογραφία για Το παρελθόν ,το παρόν και το μέλλον...
Γράφει ο Νίκος Ντουρουντάκης

Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Λάρισας Νεολαία Ανεξάρτητων Ελλήνων

Είναι γνωστό το πως φτάσαμε ως εδώ. Είναι γνωστό πως πτώχευσε η κοινωνία μας και με ποιο σκοπό. Η Νέα Τάξη πραγμάτων είναι εδώ και υποθηκεύει το μέλλον μας σε καιροσκόπους και τοκογλύφους. Βέβαια σε αυτό το σημείο οδηγηθήκαμε σταδιακά και επαγγελματικά.

Με μία μικρή ιστορική αναδρομή λίγα χρόνια πριν ξεκίνησε ένας υπέρμετρος δανεισμός της κοινωνίας μας από το Τραπεζικό Σύστημα. Όχι γιατί δεν είχαμε τις δουλειές μας, όχι γιατί δεν είχαμε διαμορφώσει ένα τρόπο ζωής αλλά γιατί μέρα με τη μέρα μας δημιουργούσαν ψεύτικες ανάγκες αλλά πάντα αληθοφανείς προς εμάς. Προκειμένου να καλυφθούν οι δήθεν αυτές ανάγκες,( δάνεια για σπίτια, δάνεια για διακοπές, φοιτητικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες για shopping therapy, δάνεια για πολυτελή αυτοκίνητα και άλλα πολλά) ο καθένας από εμάς έπεσε στην παγίδα και διαμόρφωσε ένα ουτοπικό τρόπο ζωής και αυτό γιατί στην πραγματικότητα τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν δικά μας, αλλά δανεικά – το Σύστημα πέτυχε το στόχο του, τη δημιουργία αυτού του ονειρικού κόσμου.


Όμως το κάθε νόμισμα έχει και άλλη όψη! Μόλις οι ’’στρόφιγγες’’ έκλεισαν, το ρευστό δεν υπήρχε (δανεικό και μη) τα πράγματα άλλαξαν. Σε εκείνο το σημείο καταλάβαμε πως κάτι δεν πάει καλά..Σε εκείνο το σημείο βάλαμε το μυαλό μας να σκεφτεί: Πως ‘’ευημερεί’’ μια χώρα που δεν στηρίζεται στην παραγωγή; Ήταν αργά.. Τα πράγματα είχαν δρομολογηθεί με απόλυτη ακρίβεια. Τα χρήματα και το ρευστό το οποίο υπήρχε στην αγορά το είχε δανειστεί το Κράτος, με τοκογλυφικά επιτόκια και είχε δοθεί μόνο για να δημιουργήσει έναν υπέρμετρο καταναλωτισμό σε μια αγορά μη παραγωγική!!

Το αποτέλεσμα ένα: Χρεοκόπησε το Ελληνικό Κράτος με μια υποτυπώδη κυβέρνηση και τώρα έχουμε Επιτρόπους, Τρόικα, Διεθνές Νομισματικό ταμείο να αποφασίζει για για μένα, αν θα χάσω το σπίτι μου παρόλο που έμεινα άνεργος, παρόλο που στον εργαζόμενο οι μισθοί έφτασαν τα 500 ευρώ και δεν μπορεί να πληρώσει δόσεις, παρόλο που ο συνταξιούχος δεν μπορεί να πληρώσει πια για τα αγαθά πρώτης ανάγκης, παρόλο που έκλεισαν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παρόλο που δεν εξάγω και δεν παράγω σχεδόν τίποτα σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Έτσι λοιπόν χάρη της ανάπτυξης τα επαχθή μνημόνια και τα μέτρα έχουν γίνει ο καθημερινός μας γολγοθάς. Τώρα τρέχουμε να πουλήσουμε και να ξεπουλήσουμε τη Δημόσια περιουσία της χώρας, το νερό μας, τα νησιά μας και γιατί όχι ακόμα και τις ιδιωτικές μας περιουσίες όσες απέμειναν. Είμαστε σκλαβωμένοι στην ίδια μας τη χώρα, δεν μπορούμε να εκφραστούμε, δεν μπορούμε να βγούμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε ( κάθε φορά οι ‘’γνωστοί΄΄ άγνωστοι είναι εκεί), δεν μπορούμε να απεργήσουμε, δικαιώματα που είχαμε αποκτήσει με πολύ κόπο και αγώνα. Ακόμα και στα ΜΜΕ την τέταρτη εξουσία επιβλήθηκε να μη δείχνουν εικόνες φτώχειας και εξαθλίωσης στην οποία μας έχουν φέρει.

Κύριοι η Ελλάδα δεν πωλείται, δεν υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας όσο και να το προσπαθήσετε. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον Προεδρό μας Πάνο Καμμένο παραμένουμε στις ηθικές αξίες και θεσμούς που θέσαμε στην Ιδρυτική μας διακήρυξη και σας καλούμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε, να τους ανατρέψουμε, να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε, γιατί μας αξίζει!!Και να είστε σίγουροι ότι αν είμαστε όλοι μαζί θα πετύχουμε!

Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω, μαζί με τα όνειρά μας και της ζωή μας!! Γιατί μία φλόγα μπορεί να φέρει την πυρκαγιά!!

Είμαστε Πολλοί , Είμαστε Ανεξάρτητοι , Είμαστε Έλληνες
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όχι στη συχνή απολέπιση
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όχι στη συχνή απολέπιση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ