2013-02-14 07:43:04
Φωτογραφία για Σέξι φυσικά χείλη και πώς να τα πετύχεις
Τα επιτηδευμένα ουδέτερα χείλια μπορούν να εξισορροπήσουν και να αναδείξουν το μακιγιάζ των ματιών σου, αλλά χρειάζονται τέχνη για μην σε προδώσουν.

1. Ενυδάτωση

Μια απόλυτα λεία επιφάνεια είναι ο βασικός καμβάς για να απλώσεις το χρώμα σου, ώστε να μην ξεφτίσει και να δείχνει ομοιόμορφο. Αν τα χείλια σου είναι ελαφρώς ξερά από το κρύο, φρόντισε να τα απολεπίσεις απλώνοντας λίγη βαζελίνη, την οποία θα αφήσεις να δράσει και στη συνέχεια θα τρίψεις απαλά με μια στεγνή οδοντόβουρτσα. Για να μην χρειάζεσαι αυτή τη διαδικασία, φρόντισε από πριν να προστατεύεις πάντα τα χείλια σου από τις καιρικές συνθήκες με κάποιο ειδικό προϊόν, αφού τα καλύψεις με την κρέμα ημέρας σου (η συμβουλή ισχύει χειμώνα-καλοκαίρι).

2. Κάλυψη, η απαραίτητη

Μια σταθερή, ομοιόμορφη βάση θα κάνει το χρώμα σου να κρατήσει. Ένα ειδικό primer ή το ίδιο μέικαπ που χρησιμοποιείς για το πρόσωπο θα κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά.

3. Το σωστό χρώμα

Η επιλογή του σωστού χρώματος είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της επιχείρησης. Ως γενικός κανόνας, τα χρώματα με ροζ βάση ταιριάζουν στις χλωμές επιδερμίδες, εκείνα με κοραλλί βάση στις πιο σταρένιες, τα καραμελέ στις επιδερμίδες που τείνουν να κιτρινίζουν ενώ οι σοκολατί τόνοι συμφωνούν με τις σκούρες επιδερμίδες. Η καλύτερη επιλογή για σένα είναι ο ίδιος, ή ένας τόνος πάνω-κάτω από το αληθινό χρώμα των χειλιών σου, αλλά έχε υπόψη σου ότι το χρώμα των χειλιών μας αλλάζει ανάλογα και με το μαύρισμα, γι' αυτό και θα χρειαστείς άλλο χρώμα για τον χειμώνα κι άλλο για το καλοκαίρι.

4. Η σωστή υφή

Για να αναδείξεις τις ουδέτερα χείλη πρέπει να διαλέξεις το σωστό φινίρισμα και σωστό φινίρισμα σ' αυτή την περίπτωση σημαίνει κάτι ανάμεσα σε σατινέ και γκλος. Ένας τρόπος για να το πετύχεις είναι ν' απλώσεις σε όλη την επιφάνεια των χειλιών σου ένα μολύβι κοντά στον φυσικό σου τόνο και από πάνω ένα άχρωμο κραγιόν ενυδάτωσης. Εναλλακτικά ένα διάφανο, ή ουδέτερο λιπ γκλος στο ίδιο χρώμα με το κραγιόν σου θα κάνουν τη δουλειά. Ωστόσο, πρέπει να ξέρεις ότι όσο περισσότερη γυαλάδα προσθέτεις στα χείλη σου, τόσο πιο γρήγορα θα φύγει το χρώμα. Σε κάθε περίπτωση μείνε μακριά από τα απολύτως ματ, ή τα κραγιόν στις αποχρώσεις του πάγου (frosty), γιατί θα σε κάνουν να δείχνεις άρρωστη.

5. Κάλεσε ενισχύσεις

Για να στηρίξεις το ουδέτερο χρώμα των χειλιών σου, χρειάζεσαι τη στήριξη ενός διακριτικού ρουζ από την ίδια γκάμα, το οποίο θα απλώσεις τόσο στα μάγουλα ή και στο κόκκαλο των βλεφάρων σου.

6. Δώσε έμφαση στα μάτια

Τα "φυσικά" χείλη είναι ο ιδανικός συνοδός για τα τονισμένα μάτια, είτε πρόκειται για ένα σκούρο smokey είτε για ένα γατήσιο περίγραμμα τύπου 60's.

7. Πειραματίσου!

Αν δυσκολεύεσαι να καταλήξεις στο ποιο είναι το καλύτερο χρώμα για σένα, μην παραιτείσαι! Δοκίμασε πάνω σου όλες τις ανάλογες αποχρώσεις από τις εταιρείες που συμφωνούν με τον προϋπολογισμό σου και μην παρασύρεσαι από τις πωλήτριες που θα προσπαθήσουν να σου πλασάρουν τα δικά τους προϊόντα. Ο χρυσός κανόνας εδώ λέει πως "αν δεν το νιώθεις σωστό, δεν είναι σωστό" και θα πρέπει να πας παρακάτω. Εδώ το μοντέλο της Gucci, Τζόαν Σμολς στο ντεφιλέ Α/Κ 2013 με το απόλυτο "φυσικό" λουκ στα χείλη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ