2013-02-14 12:01:02
Φωτογραφία για Εντολή-βόμβα του ΣτΕ: ξηλώστε τον παραλιακό του Ηρακλείου!
Έπεσε ... βόμβα στον παραλιακό της Αλικαρνασού! Το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση -καταπέλτη ζητά να εφαρμοστεί το Σχέδιο Πόλης, να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην περιοχή και ν’ απελευθερωθεί το παράλληλο με τον αιγιαλό μέτωπο προς όφελος των πολιτών δίνοντας μάλιστα στους εμπλεκόμενους διορία 3 μηνών να το πράξουν! Στην περιοχή και στην οδό Σεφέρη τώρα πρέπει να εφαρμοστεί το Σχέδιο Πόλης!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την με αριθμ. 14/2013 απόφασή του “διαπιστώνει την αδικαιολόγητη παράλειψη των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης να συμμορφωθούν προς την απόφαση

2717/2011 του ΣτΕ” και μάλιστα τους καλεί να συμμορφωθούν εντός 3 μηνών, ενώ ταυτόχρονα ορίζει και νέα ημερομηνία συνάντησης για την υπόθεση ενώπιον του Συμβουλίου Συμμορφώσεως την 11η Ιουνίου!

Τι σημαίνει αυτό; Πως ένα μέρος τουλάχιστον του παραλιακού δρόμου πρέπει ουσιαστικά να “ξηλωθεί” για να γίνει ήπιας κυκλοφορίας και να εφαρμοστεί το Σχέδιο Πόλης, η διάνοιξη της οδού Σεφέρη κ.λπ. Εάν όλα αυτά δεν γίνουν εντός 3 μηνών τότε οι εμπλεκόμενοι από το Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και όχι μόνο. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει με τη νέα του απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας.


Το Συμβούλιο της Επικρατείας συνεδρίασε στις 24 Σεπτεμβρίου 2012 κατόπιν αιτήσεως που κατέθεσε ο ιδιώτης Ι. Μπαλαχούτης και μέλη της οικογένειας του, με την οποία ζητούσαν να συμμορφωθεί η Περιφέρεια και ο Δήμος Ν. Αλικαρνασσού (τώρα Ηρακλείου) με την απόφαση του ΣτΕ (2717/2011) που ακύρωνε τις πράξεις της διοίκησης σχετικά με την διάνοιξη του παραλιακού.

Για τη συνάντηση αυτή ο Δήμος Ηρακλείου έστειλε έγγραφο στο ΣτΕ υποστηρίζοντας ότι πήρε μια σειρά από μέτρα και ότι δήθεν συμμορφώνεται με την πρώτη απόφαση λέγοντας ότι προωθεί τις ενέργειες για καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους των ρυμοτομούμενων! Ωστόσο το ΣτΕ έρχεται και τους λέει "δεν κάνατε τίποτα", συμμορφωθείτε σε τρεις μήνες!
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
2702 - Οσίος Ιλαρίων ο Ιβηρίτης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
2702 - Οσίος Ιλαρίων ο Ιβηρίτης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ