2013-02-14 14:55:27
Φωτογραφία για Reuters: Ρωσία και Κίνα ανταλλάσσουν πετρέλαιο για δάνεια
Συνομιλίες για χρηματοδότηση ύψους 30 δισ. ευρώ αντί προμήθειας μαύρου χρυσού

 

Η ρώσικη κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft βρίσκεται σε συνομιλίες με την Κίνα για τη λήψη δανείου ύψους 30 δισ. ευρώ σε αντάλλαγμα την προμήθεια πετρελαίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Τετάρτης του πρακτορείου Reuters.

Το αμερικανικό πρακτορείο επικαλείται τέσσερις πηγές που επιβεβαιώνουν τη συμφωνία, η οποία αν ολοκληρωθεί θα διπλασιάσει την προμήθεια της Κίνας και θα τη μετατρέψει στον μεγαλύτερο καταναλωτή του ρωσικού πετρελαίου, θέση που κατέχει προς το παρόν η Ευρώπη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Rosneft πρέπει να συλλέξει μέχρι και 40 δισ. δολάρια  καθώς πέρυσι συμφώνησε στην εξαγορά της αγγλορωσικής πετρελαϊκής εταιρείας TNK-BP για το ποσό των 55 δισ. δολαρίων.

Αν τελικά επιτευχθεί η συμφωνία, το ρωσικό μερίδιο στην ασιατική αγορά θα ξεπεράσει το ένα πέμπτο των συνολικών εξαγωγών ενώ η Ρωσία θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως. Οι πηγές ωστόσο δήλωσαν στο Reuters ότι υπάρχει δρόμος ακόμα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ενώ οι δύο πλευρές αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση.

πηγή: tovima.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ