2013-02-14 14:57:02
Φωτογραφία για Νόστιμες και γρήγορες συνταγές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και εκτός από τον κατάλληλο στολισμό, είναι ενδιαφέρουσα ιδέα και ένα καλό δείπνο για δύο με τις κατάλληλες εορταστικές συνταγές φυσικά. Γεμίστε λοιπόν καρδούλες και το πιάτο σας και κερδίστε τον θαυμασμό του άλλου σας μισού με τις μαγειρικές σας ικανότητες.

Λουκάνικα καρδιές

Υλικά:

Λουκάνικα φρανκφουρτης

Μακαρόνια λεπτά άβραστα

Εκτέλεση: Βράζουμε τα λουκάνικα και τα στραγγίζουμε καλά. Στη συνέχεια κόβουμε τις άκρες τους και τις ενώνουμε σχηματίζοντας μία καρδιά, και τις ενώνουμε καρφιτσώνοντας τες με το μακαρόνι. Προαιρετικά, μπορούμε να διακοσμήσουμε το μακαρόνι με κομμάτια τυριού για να μοιάζει με βέλος.

Brownies για ερωτευμένους

Υλικά:

180 γρ. βούτυρο

250 γρ.κουβερτούρα

40 γρ.κακάο άγλυκο

4 αυγά

300 γρ. ζάχαρη

200 γρ. αλεύρι


1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση: Λιώνουμε σε μπέν μαρί το βούτυρο και την κουβερτούρα. Αποσύρουμε την μεταλλική μας λεκάνη ή κατσαρόλα απο το μπέν μαρί και προσθέτουμε το κακάο. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας. Βάζουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και το μείγμα μας είναι έτοιμο! Στη συνέχεια στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί ή πυρέξ και ρίχνουμε το μισό μείγμα. Με κουταλάκι ρίχνουμε κουταλιές ζαχαρούχο γάλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και το υπόλοιπο ζαχαρούχο και στρώνουμε με σπάτουλα το γλυκό για να γίνει λείο και να πάνε οι κουταλιές του ζαχαρούχου παντού. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά και το κόβουμε αφού κρυώσει.

Κρέμα Σαμπάνιας με φράουλες

Υλικά:

8 κρόκοι αυγών

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι Champagne

1 φλιτζάνι κρέμα, σαντιγύ

2 φλυτζάνια βατόμουρα

2 φλυτζάνια φράουλες

Εκτέλεση: Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη με ένα μίξερ μέχρι να πήξει και να πάρει χρώμα λεμονιού. Στη συνέχεια χτυπήστε και την σαμπάνια. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Με το μίξερ, χτυπήστε το μείγμα για 1 λεπτό. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 160 °, θα χρειαστεί περίπου 5-6 λεπτά.

Κρυώστε τη γρήγορα γρήγορα τοποθετώντας το μπωλ με τομείγμα σε ένα μεγαλύτερο μπωλ με παγωμένο νερό. Ανακατέψτε για 2 λεπτά και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο σε απλή ψύξη. Βάλτε τα τρία τέταρτα της κρέμας σε μπολάκια και γαρνίρετε με φράουλες και μούρα. Φτάνει για 6 μπολ.

Καριόκες σοκολάτας

Υλικά

1 βιτάμ

1 μικρό γάλα Δέλτα

2 ποτήρια ζάχαρη άχνη

6 κουταλιές της σούπας κακάο

4 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ χοντροκομμένα στο χέρι

2 κούπες τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ

5 σοκολάτες κουβερτούρα

Εκτέλεση: Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το γάλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε το μείγμα να γίνει σφιχτό και το πλάθουμε σε ρολά διαμέτρου 6-7 εκατοστών. Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη ,η αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο , κόβουμε το ρολό σε λεπτές λωρίδες, όχι μεγαλύτερες από ένα δάχτυλο, τις βουτάμε μία-μία μέσα στη σοκολάτα και τις ακουμπάμε πάνω σε αλουμινόχαρτο. Τις αφήνουμε να παγώσουν αρκετά και είτε τις προσφέρουμε έτσι είτε τις τυλίγουμε κάθε μία ξεχωριστά με αλουμινόχαρτο.

Σοκολατοτρουφάκια

Υλικά

1/3 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος

1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος

120 γρ. σοκολάτα υγείας

1 σφηνάκι ρούμι

100 γρ. μπισκότα αλεσμένα

κακάο ή τρούφα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και τα αλεσμένα μπισκότα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα για 2 ώρες για να σφίξει. Το βγάζουμε, πλάθουμε μπαλάκια τα οποία ρολάρουμε στο κακάο ή στην τρούφα

Πηγή: iefimerida
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Valentine's Day makeup tutorials!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Valentine's Day makeup tutorials!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ