2013-02-14 15:58:04
Φωτογραφία για Β. Κορεάτικη…απειλή
του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΠΕΣΕ το μεγάλο «κάστρο», ακολούθησαν μικρότερα κι όταν η ανθρωπότητα ανέπνευσε απ’ το άγχος του κομουνιστικού «κινδύνου» (όπως τον σφήνωσε στα μυαλά της η δυτική προπαγάνδα), σήμανε λήξη.

Για την αντικομουνιστική υστερία, σε κάθε γωνιά της γης. Τη γνώρισαν λαοί εμφυλιοπολεμικά μην έρθουν οι «κόκκινοι», κι εμείς τραγικά (Εμφύλιος).

ΚΙ όταν η ανθρωπότητα ηρέμησε, της σφύριξαν (οι μοναδικοί αφέντες): «πυρηνικές δοκιμές τέλος! Με διεθνή (παγκόσμια) συμφωνία, τώρα (1990) που ολοκληρώθηκε η κατάρρευση και η ανθρωπότητα αναπνέει καπιταλιστικά». Κι ας είχαν συνταράξει τον πλανήτη, μέχρι τότε, οι ίδιοι, υπεργείως και υπογείως με δοκιμές πολλών kt, για λόγους άμυνας(!;) απέναντι στη Σοβ. Ρωσίας. Ισοπέδωσαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι σαν πρόβα και δοκιμή επί εμψύχων, αλλά, τέλος ο κομουνισμός, τέλος και οι πυρηνικές δοκιμές. Στα «χαρτιά», μέχρι που έσκασαν μύτη κάποιοι «μικροί» και απειθάρχητοι.


ΚΕΡΔΙΣΑΝ στην διελκυστίνδα οι Αμερικανοί, κατίσχυσαν παγκόσμια, αλλά σκοπίμως και…ευφυώς, άφησαν κάποιες μικρές «φλογίτσες» να καίνε. Χωρίς κινδύνους για τις ΗΠΑ και την παγκόσμια κοινότητα, αλλά εξόχως προπαγανδιστικές. «Δείτε πώς σβήνουν (σαν το κεράκι) χώρες που επιμένουν σοσιαλιστικά, πνιγμένες στα προβλήματά τους. Την Κούβα και τη Β. Κορέα-απομεινάρια του συστήματος μιας ιδεολογίας που πέθανε(!;), όπου τρώνε ψόφια μοσχάρια» λένε οι Αμερικάνοι και το…‘φχαριστιούνται. Για να εισχωρήσει στα καπιταλιστικά μυαλά της φτώχιας η προπαγάνδα (της υπερβολής), χωρίς να…προλαβαίνουν να λειτουργήσουν (τα μυαλά), πνιγμένα στα προβλήματα και το άγχος της επιβίωσης.

ΔΕΝ «ζηλέψαμε» το καθεστώς της Β. Κορέας κι ακόμα γελάμε με τους…κλαίοντες για τον θάνατο του προηγούμενου, πριν αναλάβει ο γιος τον προεδρικό του θρόνο. Με τον χαφιέ να καταγράφει τους μη κλαίγοντες…γοερά, πριν ανακριθούν απ’ τους γελώντες (από μέσα τους) του καθεστώτος. Ωστόσο, στην ευτυχία τους οι Αμερικάνοι είναι και…δυστυχείς. Γιατί; Γιατί ξεμύτισε αντίπαλος! «Μικρός» και τιποτένιος, ωστόσο, ικανός για το μεγάλο κακό των εντυπώσεων. Και είναι πραγματικός και γνήσιος αντίπαλος η Β. Κορέα, κάτι αλλιώτικο απ’ την «δρομολογημένη» (στον καπιταλισμό) Κίνα και το «ελεγχόμενο» Ιράν.. ΜΕ την πρόσφατη πυρηνική τους δοκιμή οι Β. Κορεάτες δεν συντάραξαν (υπόγεια) μόνο τη γη. Ξύπνησαν και τη στρατηγική και πολιτική συνείδηση των Αμερικάνων, που τινάχτηκαν απ’ το…κρεβάτι, βάρεσαν συναγερμό και «κίνησαν» τις διαδικασίες. Για τον ΟΗΕ (τους)-για το ΝΑΤΟ (τους) είναι επικίνδυνο-μη μείνει αδρανής, για το Σ.Α. (Συμβούλιο Ασφαλείας) του μη δεν συνεδριάσει. Και είναι το ίδιο (ως θεσμός) μ’ εκείνο που…χασμουριόταν, όταν έπεφταν βόμβες (Νατοϊκές-Αμερικανικές) στα Βαλκάνια, στο Ιράκ και…αλλαχού. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ