2013-02-14 23:08:03
Φωτογραφία για Ακόμα περισσότερος κόσμος για το 11χρονο αγγελούδι από τη Ρόδο
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού που υπήρξε για το εντεκάχρονο παιδί από τη Ρόδο με λευχαιμία που χρήζει άμεσα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ο σύλλογος «Ροδαυγή» σε συνεργασία με... την παιδιατρική, την κοινωνική υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και το δίγλωσσο σχολείο Ρόδου, κάλεσε εκ νέου τους ευαισθητοποιημένους πραγματικά συμπολίτες μας, προκειμένου να γίνουν δότες μυελού των οστών, στις 14 Φεβρουαρίου 2013 στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. 

Για ακόμη μία φορά οι άνθρωποι που έδωσαν το παρόν από τις 10:00 έως και τις 17:00 πέρασαν κάθε προσδοκία και απέδειξαν πως στους δύσκολους καιρούς που ζούμε αξίες όπως ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο όχι απλώς δεν έχουν ξεθωριάσει αλλά δυναμώνουν σε ένταση και διάρκεια. Να συγχαρούμε και το εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου που πάντα με το χαμόγελο εξυπηρέτησε αγόγγυστα όλο αυτό τον κόσμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εξέταση γίνεται με στοματικό επίχρισμα (σάλιο) που το παίρνουμε για να δούμε αν υπάρχει ιστοσυμβατότητα και να επισημάνουμε ότι καταχωρείται στο Εθνικό Μητρώο Μυελού Των Οστών για όλο τον κόσμο.

Η ηλικία του εθελοντή δότη θα πρέπει να είναι από 18 έως 55 ετών και να μην έχει περάσει σοβαρά λοιμώδη νοσήματα ή να έχει περάσει κάποια κακοήθεια. Όταν ο εθελοντής δότης βρεθεί συμβατός με κάποιον ασθενή επιβεβαιώνει τη συγκατάθεσή του και έπειτα προσφέρει Αιμοποιητικά Κύτταρα που είναι σαν μία Εθελοντική Αιμοδοσία και όχι Μυελό Των Οστών όπως γινόταν παλαιότερα.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση , προσβάλλονται από σοβαρές ασθένειες του αίματος , όπως είναι η ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ που απειλείται η ζωή τους.

Η ευχή όλων μας είναι να βρεθεί συμβατός δότης και να σωθεί το 11χρονο αγγελούδι που πριν καλά-καλά μάθει την ζωή βρίσκεται στην θέση να μάχεται για την επιβίωση.

allaksogolies.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ