2013-02-14 23:15:08
Φωτογραφία για Η Αθήνα μέσα από το...χέρι ενός χαρισματικού φοιτητή της σχολής Καλών Τεχνών
Ο Παντελής Τρομπούκης είναι ο καλλιτέχνης που είχε την ιδέα για το Athensketch. Όπως λέει στην Athens Voice, «Αποφάσισα να απομονώσω ένα τμήμα της Αθήνας και να πειραματιστώ πάνω του. Αφορμή ήταν και μια άσκηση της σχολής, και εδώ θέλω να επισημάνω τα σημαντικά ερεθίσματα που μας δίνει η σχολή Καλών Τεχνών για ένα βήμα παραπάνω στους τρόπους έκφρασής μας. Για το τελικό αποτέλεσμα της προοπτικής πρόσθεσα και κάποιες δικές μου εικόνες από τις γωνίες της Αθήνας.»

Ο Παντελής κατάγεται από τη Ναύπακτο αλλά η Αθήνα είναι η πόλη που ζει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Η σχέση του μαζί της είναι αγάπης και μίσους: «Λατρεύω τις ανοιχτές πλατείες και τις ηλιόλουστες μέρες μας σε αυτή την βρωμοΑθήνα» λέει. «Γνωρίζω πολύ καλά ότι η Αθήνα μας οδηγεί στον ολέθριο θάνατο. Χα χα χα».

Το επόμενο βήμα ήταν να στήσει την ψηφιακή κάμερα σε fast forward κάθετα επάνω από το σχεδιαστήριό του, να στρώσει μία κόλα λευκό χαρτί σέλερ και να πάρει το μαύρο του πενάκι.

Πόσοι καφέδες καταναλώνονται σε ένα σχέδιο του 1΄ και 50΄΄;

«Έχει κάτι το hipsteriko ο χρόνος προβολής του σχεδιασμού» παραδέχεται ο Παντελής, «αλλά όχι, δεν πήρε μόνο τόσο… Φυσικά και δεν ήταν σχεδίαση δύο λεπτών, το σχέδιο πήρε ώρες ίσως και μέρες…»
psifiakoohiro
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ