2013-02-14 23:16:18
Φωτογραφία για Οι ελλείψεις και η υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ θηλιά για τους ασφαλισμένους-Κενά και καθυστερήσεις και στη μονάδα του Ρεθύμνου
Την τραγική κατάσταση της υποχρηματοδότησης και τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ πληρώνουν οι ασφαλισμένοι όλης της χώρας και φυσικά και στο νομό Ρεθύμνου, όπου οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται είναι προφανώς υποβαθμισμένες και υπάρχει έντονος ο φόβος ότι αυτό θα επιβαρυνθεί επιπλέον το επόμενο διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα στον ΕΟΠΥΥ του Ρεθύμνου οι ελλείψεις είναι μεγάλες και δεν προβλέπεται η κάλυψη των θέσεων των ιατρείων, ενώ την ίδια στιγμή οι συμβεβλημένοι εξωτερικοί ιατροί δεν ξεπερνούν τους δέκα. Αυτό το σύστημα καλείται, θεωρητικά, να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων όλου του νομού και προφανώς κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, όπως σημειώνει και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Στεφανάκης.

«Από τον Ιανουάριο του 2012 δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανάκης, που συμμετείχε το περασμένο Σάββατο στη Γενική Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, όπου για μία ακόμα φορά καταγγέλθηκε η «μνημονιακή πολιτική στον τομέα της υγείας που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οδηγεί σε αποτελμάτωση, δημόσιο και ιδιωτικό, σύστημα υγείας και αποδυναμώνει την περίθαλψη των ασφαλισμένων πολιτών», καθώς και «η ανυπαρξία διαλόγου της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας» και ζητήθηκε εκτός από αλλαγή της πολιτικής της υγείας και αλλαγή της ηγεσίας του υπουργείου.

Κατά τη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, αποφασίστηκε 24ωρη απεργία του ιατρικού κόσμου την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, συμμετέχοντας στην απεργία ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, ζητήθηκε «ανακατανομή των δημόσιων πόρων υπέρ των κοινωνικών αναγκών και των δημοσίων και κοινωνικοασφαλιστικών δομών υγείας, αύξηση των φορολογικών εσόδων με φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου και πολιτική παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τις επιταγές των δανειστών και της τρόϊκας».

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τις τελευταίες ημέρες στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ έχει προσληφθεί μετά από καιρό ενδοκρινολόγος, δηλαδή καλύφθηκε μία θέση ιατρού που επί πολλά χρόνια παρέμενε κενή
. Ωστόσο, όπως σημείωσε στην Κρητική Επιθεώρηση ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών, κ. Μανώλης Τσουπάκης, ελλείψεις εντοπίζονται σε οφθαλμίατρο, παιδίατρο, παθολόγο, ορθοπεδικό, καθώς και καρδιολόγο, αφού οι υπάρχοντες γιατροί αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Έτσι, ουσιαστικά τα ραντεβού των ασθενών κατά μέσο όρο κλείνονται για μετά από 20 ημέρες, αν και υπάρχουν περιπτώσεις γιατρών που μπορούν να δεχθούν αυθημερόν τους ασθενείς, όπως ο πνευμονολόγος, ο ΩΡΛ, ο χειρουργός και ο γυναικολόγος.

Φυσικά, ένα μεγάλο πρόβλημα παραμένει το γεγονός ότι και στο Ρέθυμνο, όπως και σε πολλές ακόμα περιοχές της χώρας, δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο και οι εργαζόμενοι έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους και να βοηθήσουν με τον φόρτο εργασίας που δημιουργείται στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

www.goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ