2013-02-15 00:39:03
Φωτογραφία για ΣΕΠΕ: Πυλώνας ανάπτυξης οι ψηφιακές τεχνολογίες - Πάνω από 270.000 εργαζόμενοι
Την ανάγκη να αποτελέσουν οι ψηφιακές τεχνολογίες πρώτη προτεραιότητα για τη χώρα μας, τόνισε... ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), κύριος Αναστάσιος Τζήκας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης για την κοπή της πίττας του Συνδέσμου.

"Η μεγάλη και μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα είναι η τεχνολογία. Η διέξοδός από αυτή την κρίση είναι μόνο εάν πιστέψουμε πως και εμείς μπορούμε να τολμήσουμε αυτό που άλλες χώρες διεκδικούν και έχουν επιτύχει, την τεχνολογική καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα. Ο κλάδος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Ελλάδα είναι εδώ δυναμικός και ζωντανός με 4.500 εταιρίες και περισσότερους από 270.000 εργαζομένους, έτοιμος να γίνει ο βασικότερος μοχλός για το ξεπέρασμα της κρίσης" υπογράμμισε ο κύριος Τζήκας προαναγγέλλοντας, ότι ο ΣΕΠΕ θα παρουσιάσει σύντομα συγκεκριμένες προτάσεις στην κυβέρνηση αλλά και στον πρωθυπουργό κύριο Αντώνη Σαμαρά για το πως μπορεί η χώρα μας να υλοποιήσει το τεχνολογικό της όραμα. Πρόταση η οποία τοποθετεί τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τις εταιρίες του κλάδου ως βασικό πυλώνα στρατηγικής σημασίας στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελληνική οικονομία και κοινωνία.


Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο κύριος Τζήκας ανακοίνωσε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του κλάδου, την Ελληνική αποστολή, με τη στήριξη της Κυβέρνησης διά του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τεχνολογίας στην Ευρώπη, τη CeBIT που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου στο Αννόβερο και στην οποία θα συμμετάσχει φέτος ο μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων του κλάδου Ψηφιακής τεχνολογίας αλλά και φορέων του δημοσίου τομέα που έχει λάβει μέχρι σήμερα στην έκθεση.

Ο κύριος Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο ομιλίας του στην εκδήλωση τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην άμεση διαμόρφωση μιας "Εθνικής Ευρυζωνικής Στρατηγικής".

"Μέχρι το τέλος Μαρτίου και αφού έχει προηγηθεί θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το Rural Broadband. Πρόκειται για ένα έργο ΣΔΙΤ, συνολικού προϋπολογισμού €200 εκατ. Παράλληλα, σε ότι αφορά το Fiber to the Home, μετά τις πρόσφατες μελέτες που έγιναν, υπολογίζονται επενδύσεις ύψους περίπου €1 δις μέσω ΣΔΙΤ με πόρους και από το ΕΣΠΑ" ανέφερε.

Ο κύριος Χατζηδάκης χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του ΣΕΠΕ και πρόσθεσε ότι απαιτείται εντατική συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και του κλάδου προκειμένου να επιτευχθούν άμεσα και απτά αποτελέσματα.

Ο κύριος Μανούσος Βολουδάκης, Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επισήμανε: "Να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους για να χτίσουμε μία ψηφιακή δημόσια διοίκηση που θα λειτουργεί στην υπηρεσία του πολίτη. Στην πατρίδα μας υπάρχει ταλέντο, γνώση, τεχνογνωσία, υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό στο χώρο των νέων τεχνολογιών και θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο".

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κύριος Μενέλαος Δασκαλάκης, ο επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, κύριος Δημήτρης Πτωχός, το Διοικητικό Συμβούλιο της “Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ”, στελέχη κυβερνητικών φορέων, στελέχη κλαδικών φορέων, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και εμπορικοί ακόλουθοι ξένων αντιπροσωπειών.

Αξίζει να σημειωθεί πως δυναμικό παρόν έδωσαν στην εκδήλωση οι επιχειρήσεις του κλάδου με την παρουσία περισσότερων από 200 επιχειρηματιών και ανώτατων στελεχών, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση ότι ο στρατηγικός ρόλος της βιομηχανίας Ψηφιακής Τεχνολογίας αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ