2013-02-15 00:36:27
Φωτογραφία για Συρία: Ομάδα ενόπλων απήγαγε 40 άμαχους
Μια ομάδα ενόπλων απήγαγε σήμερα τουλάχιστον 40 αμάχους, κυρίως γυναίκες και παιδιά που επέβαιναν σε ένα λεωφορείο στο βορειοδυτικό... τμήμα της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι περισσότεροι από τους απαχθέντες είναι γυναίκες και παιδιά», διευκρίνισε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, υποστηρίζοντας ότι αυτοί οι άμαχοι προέρχονταν από τα χωριά Αλ Φούα και Καφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά).

Πρόκειται για χωριά σιιτών μουσουλμάνων, ενώ η πλειοψηφία των ανταρτών που πολεμούν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ είναι σουνίτες.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο δεν προσδιορίζει ποια είναι αυτή η ένοπλη ομάδα, το λεωφορείο ήταν καθ' οδόν προς τη Δαμασκό.

Η ΜΚΟ η οποία βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικές πηγές στα πολιτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας, δεν ήταν σε θέση να πει εάν τα κίνητρα των απαγωγέων είχαν εγκληματικό ή πολιτικό χαρακτήρα.

Ο Άμπντελ Ραχμάν προειδοποίησε πάντως για την αύξηση των απαγωγών στη βόρεια Συρία, όπου ο τακτικός στρατός είναι όλο και λιγότερο παρών. «Κάποιοι εκμεταλλεύονται την απουσία μιας κεντρικής αρχής», τόνισε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τον... εκτέλεσε ο Τεόντοσιτς!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τον... εκτέλεσε ο Τεόντοσιτς!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ