2013-02-15 03:32:03
Φωτογραφία για Η Ισλανδία θέλει να απαγορέψει την πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό μέσω διαδικτύου!
Η Ισλανδία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εισαγωγής ειδικών φίλτρων στο διαδίκτυο όπως αυτά που χρησιμοποιούνται από την Κίνα με σκοπό... να σταματήσουν οι Ισλανδοί την λήψη ή την προβολή της πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Ο λόγος που θέλει η κυβέρνηση να επιβάλει των αποκλεισμό από πορνογραφικά sites στους κατοίκους της Ισλανδίας είναι για την προστασία των γυναικών και των παιδιών αφού πιστεύει ότι στην περίπτωση των γυναικών υπάρχει εκμετάλλευση ενώ για τα παιδιά θέλει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να παρακολουθήσουν τυχαία πορνογραφικό υλικό που θα τους δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισλανδίας Ogmundur Jonasson έχει σας στόχο την δημιουργία ενός νόμου για να σταματήσει την πρόσβαση μέσω διαδικτύου σε πορνογραφικές εικόνες και βίντεο από νέους ανθρώπους μέσα από τα παιχνίδια σε υπολογιστές, κονσόλες και smartphones.

Μάλιστα σε δήλωση του είπε :

"Πρέπει να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε την απαγόρευση της βίαιης πορνογραφίας, όλοι συμφωνούμε ότι έχει πολύ βλαβερές συνέπειες για τους νέους και μπορεί να έχει μια σαφή σύνδεση με περιστατικά βίαιων εγκλημάτων".

Στο παρελθόν η Ισλανδία είχε περάσει νόμο που απαγορεύει όλα τα μαγαζιά με στριπτίζ θέλοντας έτσι να σταματήσει την εκμετάλλευση τον γυναικών, ο νόμος ξεκίνησε να ισχύει από τον Ιούλιο του 2010.

Αν τελικά ο νόμος για την απαγόρευση πορνογραφικού υλικού από το διαδίκτυο περάσει τότε η Ισλανδία θα γίνει η πρώτη Δυτική χώρα που προσπαθεί να χειραγώγηση την ελευθερία του διαδικτύου κάτι που βλέπουμε μέχρι τώρα μόνο σε χώρες όπως η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και η Συρία.
technewz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ