2013-02-15 07:03:03
Φωτογραφία για Παραδείσια πτηνά τα δίνουν όλα για τον έρωτα
Το να «ρίξεις» ένα θηλυκό δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ακόμη και όταν είσαι ένα φανταχτερό εξωτικό πουλί.

Η διαδικασία του φλερτ – και η συνεπαγόμενη διαιώνιση του είδους – στα παραδείσια πτηνά απαιτεί συνήθως μια ιδιαίτερη επίδειξη «δυνάμεων» από την πλευρά των αρσενικών: κάποια χορεύουν σαν μπαλαρίνες, άλλα μετατρέπονται σε «χαμογελαστά» πρόσωπα ενώ κάποια επιδίδονται σε άλλου είδους εντυπωσιακές φιγούρες. Οι συμπεριφορές του ζευγαρώματος 39 σπάνιων – και πανέμορφων – παραδείσιων πτηνών μαγνητοσκοπήθηκαν για πρώτη φορά και παρουσιάζονται online από ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ.

Στο κεντρικό βίντεο (επάνω) οι επιστήμονες κατέγραψαν και περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια πώς το υπέροχο πουλί του παραδείσου (Lophorina superba, γνωστό ως Superb Bird-of-Paradise ή Smiley Bird of Paradise) μετατρέπεται σε έναν– «ψυχεδελικό» όπως λένε – δίσκο που θυμίζει το χαμογελαστό προσωπάκι Smiley και δεν μοιάζει καθόλου με πτηνό. Σε μια σειρά από άλλα βίντεο που παρουσιάζονται στην ειδική ιστοσελίδα του Birds-of-Paradise Project μπορείτε να δείτε εξίσου εντυπωσιακές ανάλογες πρακτικές άλλων ειδών καθώς και τις μεθόδους με τις οποίες οι ερευνητές κατόρθωσαν αυτόν τον πραγματικό άθλο.

Περισσότερα βίντεο, όχι μόνο με παραδείσια αλλά και με άλλα είδη πτηνών, θα βρείτε στο κανάλι του Cornell Lab of Ornithology στο You Tube. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ