2013-02-15 08:06:58
Φωτογραφία για Στις 24 Φεβρουαρίου ξεκινά το ζακυνθινό καρναβάλι
Το νησί θα ζει σε ρυθμούς του καρναβαλιού μέχρι τις 17 Μαρτίου

Όταν η παράδοση, η τέχνη και η δημιουργία συναντούν το κέφι, τη φαντασία και τη διασκέδαση αυτό που προκύπτει, είναι το ζακυνθινό καρναβάλι. Φέτος ξεκινά πολύ νωρίς, από τις 24 Φεβρουαρίου και για σχεδόν έναν μήνα, μέχρι τις 17 Μαρτίου, το νησί θα ζει στους ρυθμούς του καρναβαλιού.

Στις 24 Φεβρουαρίου μια μεγάλη ποδηλατάδα θα διασχίσει τους δρόμους της πόλης, θα φτάσει μέχρι το Μουζάκι και θα επιστρέψει στην πόλη.

Στις 2 και 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στη Ζάκυνθο με το Πλήρωμα 94 σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ζακύνθου.

Στις 6 Μαρτίου θα παραδοθεί στα παιδιά το καρναβαλικό χωριό στην πλατεία Σολωμού.

Στις 7 Μαρτίου (Τσικνοπέμπτη) ανθοπωλεία της Ζακύνθου στολίζουν το «Φιόρο του Λεβάντε», δημιουργώντας ένα άρμα από άνθη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί η είσοδος του βασιλιά Καρνάβαλου συνοδευόμενη από άρματα, γαϊτανάκια, άμαξες, αρλεκίνους κ.α.


Στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση του Πίκολο με πολλές εκπλήξεις και τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας του πατρινού καρναβαλιού των παιδιών.

Στις 16 Μαρτίου θα υπάρξει το δρώμενο του Βενετσιάνικου Γάμου. Στις 17 Μαρτίου θα γίνει η μεγάλη παρέλαση του ζακυνθινού καρναβαλιού, το οποίο θα λήξει με το Πόβερο Καρναβάλι στις 19.30 μμ.

Βέβαια οι δράσεις δεν είναι μόνο αυτές. Υπάρχουν κι άλλες, μεγάλες και μικρές, σε διάφορα σημεία του νησιού, όπως ομιλίες, μπαγόρδες και φιέστες. Το πλήρες πρόγραμμα θα δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου.
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ