2013-02-15 08:19:06
Φωτογραφία για Ποιές είναι οι κυρίες Βαγιωνή με τα προϊόντα Fresh Line που ξεπουλάνε παρά την κρίση
Η Μάυρα Βαγιωνή-Στασινοπούλου και οι κόρες της Ναταλί Βαγιωνή και Πάολα Βαγιωνή διευθύνουν την οικογενειακή επιχειρήση Fresh Line και την έχουν φτάσει στα τέσσερα σημεία του πλανήτη.

Η ιδέα ξεκίνησε το 1992, τη χρονιά που η Μάυρα Βαγιωνή δημιούργησε- μαζί με τις ανήλικες τότε κόρες της- τη Fresh Line,όταν αποφάσισε να αξιοποιήσει επιχειρηματικά τις γνώσεις που είχε κληρονομήσει από την Ζακυνθινή γιαγιά της πάνω σε συνταγές ομορφιάς χρησιμοποιώντας εκλεκτά βότανα και σπάνια φυτά της ελληνικής γης με αρωματικές αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες.

Παράδοση Ζακυνθινή

«Από μικρή έκανα πολλά καλλυντικά μόνη μου στο σπίτι, με φρέσκα υλικά της κουζίνας και του κήπου, πάντα πάνω σε συνταγές που είχα της γιαγιάς μου αρχικά, και στη συνέχεια δημιουργώντας δικές μου. Αυτό με οδήγησε στη μελέτη της βιβλιογραφίας της βοτανοθεραπείας & της αρωματοθεραπείας. Διάβαζα ακατάπαυστα από Θεόφραστο και Διοσκουρίδη μέχρι Όμηρο, Ηρόδοτο κλπ.» λέει η ίδια σε συνέντευξή της.


Ιδέα που έγινε επιχείρηση

Με τον καιρό διασκέδαζε αφάνταστα δίνοντας νέες μορφές στα καλλυντικά ανάλογα με τη φαντασία της στιγμής και τους συνδυασμούς των πρώτων υλών ( στέρεες πλάκες βουτύρου για ενυδάτωση και μασάζ, σαπούνια για λούσιμο, μάσκες με φρέσκα λαχανικά και φρούτα, άλατα που αναβράζουν στο νερό).

Βλέποντας πως όποιος τα δοκίμαζε έμενε ενθουσιασμένος η Μαύρα Βαγιωνή αποφάσισε να το κάνει επιχειρηματική πρακτική. Να κάνει δηλαδή μια επιχείρηση που θα πουλάει τα ίδια καλλυντικά σαν αυτά που έφτιαχνε. Φρέσκα με το κιλό σε πρωτότυπες μορφές.

Σύζυγος του βιομηχάνου Στασινοπούλου

Η Μάυρα Βαγιωνή ήταν σύζυγος εμπόρου και διακεκριμένου βιομηχάνου αλλά δεν είχε καθόλου κεφάλαια, και καμία τραπεζική δανειοδότηση. Έτσι έγραψε ένα βιβλίο με μια φίλη -που έγινε για 3 χρόνια best seller- και τα κέρδη από εκεί ήταν τα χρήματα της έναρξης.

Δυστυχώς δεν είχε καμία ενθάρρυνση από κανέναν και οι περισσότεροι μάλιστα έκαναν προσπάθειες να την αποθαρρύνουν με το επιχείρημα ότι αυτά που σχεδίαζε ήταν εξωπραγματικά και ανέφικτα.

Επειδή δεν είχε χρήματα τα περισσότερα πράγματα τα έκανε μόνη της. Έραβε τις κουρτίνες στα καταστήματα, έβαφε τα έπιπλα , οι μικρές και ανήλικες κόρες της την βοηθούσαν, η μια ζωγράφιζε τα ταμπελάκια, η άλλη την βοηθούσε στο κομπιούτερ.

Ονόματα θεών της αρχαίας Ελλάδας

Όλες οι σειρές της Fresh Line φέρουν ονόματα της ελληνικής μυθολογίας. Ηθελε με αυτό τον τρόπο να δηλώσει την Ελληνική ρίζα της Βοτανοθεραπείας & Αρωματοθεραπείας. Η κοσμετολογία είναι Ελληνική λέξη από το κόσμειον που σημαίνει αρμονικό. Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν αυτοί που μελέτησαν και εφάρμοσαν συνταγές βοτάνων και ελαίων.

Η εταιρεία μεγαλώνει

Είσοδο στη Μέση Ανατολή και την Αμερική, φετινό επαναλανσάρισμα του συνόλου της προϊοντικής γκάμας των 500 ειδών, επέκταση του δικτύου των καταστημάτων που λειτουργούν στην ελληνική αγορά είναι μερικοί μόνο από τους στόχους της εταιρείας φρέσκων καλλυντικών Fresh Line, όπως τους παρουσίασε πρόσφατα η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Ναταλία Βαγιωνή.

Σήμερα το 75% των εσόδων της Fresh Line προέρχεται από τις αγορές του εξωτερικού. Συνολικά το δίκτυο της εταιρείας ανέρχεται σε 130 καταστήματα, εκ των οποίων μόλις τα 37 βρίσκονται στην ελληνική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, στη Ρωσία που είναι μια πολλή δυνατή αγορά, ο στόχος είναι μέχρι τα τέλη του 2014 να λειτουργούν στη χώρα 150 καταστήματα από 72 σήμερα. Πλάνο επέκτασης υπάρχει και για την Κύπρο, όπου σήμερα υπάρχει μόνο ένα σημείο πώλησης.

Φθηνά καλλυντικά

Μπορεί η Ελληνίδα να έχει περικόψει από παντού τις δαπάνες της και άρα και τις αγορές καλλυντικών έχει όμως στραφεί σε φθηνότερες αλλά εξίσου ποιοτικές λύσεις. Αυτό προσφέρει η Fresh Line. Εξαιρετικά και συνάμα φθηνά καλλυντικά, τα οποία είναι χειροποίητα και ακριβώς επειδή για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται υλικά για τρόφιμα (μέλι, ελαιόλαδο, κανέλα, φρούτα κ.λπ.) είναι και φρέσκα. Δηλαδή πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο και η κατανάλωσή τους να γίνεται μέσα στο μήνα ή το πολύ σε ένα χρόνο.

Ιστορία από τη Ζάκυνθο

Η ιστορία της Fresh Line ξεκινάει ουσιαστικά τον προηγούμενο αιώνα στη Ζάκυνθο, όπου στις οικογενειακές εγκαταστάσεις σαπωνοποιίας τίθενται οι βάσεις και αξιοποιούνται για πρώτη φορά εκλεκτά βότανα και σπάνια φυτά της ελληνικής γης με αρωματικές αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες σε συνταγές που έμελλε να παραδοθούν από γενεά σε γενεά. Έτσι έφτασαν ως κληρονομιά στην Μαύρα Βαγιωνή – Στασινοπούλου.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ