2013-02-15 08:46:12
Φωτογραφία για Προβληματισμένος ο Α.Λυκουρέντζος για τα νέα μέτρα κατά του καπνίσματος που προωθούνται στην Ε.Ε.
Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που θα προκληθούν από την αναθεώρηση της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κάπνισμα, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι καπνοπαραγωγός χώρα, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος στον επίτροπο Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Τόνιο Μποργκ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Α. Λυκουρέντζος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πως θα επηρεαστεί η Ελλάδα από τα νέα μέτρα που προωθούνται, πρόσθεσε όμως, ότι τάσσεται υπέρ της διακοπής του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

Η υπό διαμόρφωση οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνει ρυθμίσεις με στόχο την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημοσίους χώρους των χωρών της Ε.Ε..

Ο επίτροπος κ. Μποργκ είπε ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό. Στόχος, όμως είναι, πρόσθεσε να περιοριστεί το κάπνισμα κατά 2% την επόμενη πενταετία, με σεβασμό στην αγροτική παραγωγή.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά έχει αρχίσει επαφές με τα αρμόδια υπουργεία των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και ορισμένων χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, προκειμένου να απαλειφθούν ή να γινουν πιο ήπιες ορισμένες «σκληρές» ρυθμίσεις. Μεταξύ αυτών είναι εκείνη που απαγορεύει την απεικόνιση του λογότυπου και της ονομασίας στα πακέτα των τσιγάρων και του καπνού, και επιτρέπει μόνον την αναγραφή των συστατικών στοιχείων και της περιεκτικότητάς τους. Προβληματισμό προκαλεί επίσης η ρύθμιση που απαγορεύει οριστικά την παραγωγή, διακίνηση και πώληση των λεπτών τσιγάρων, τύπου slim, καθώς και των λεγομένων αρωματικών τσιγάρων.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε στον ευρωπαίο επίτροπο ότι μια από τις προτεραιότητες της Ελλάδας είναι η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και για την περίθαλψη των ανασφάλιστων.

Nίνα Κομνηνού
YGEIA360.GR
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ