2013-02-15 09:56:03
Φωτογραφία για ΕΕ: Προς επιβολή πλαφόν στα μπόνους των τραπεζιτών
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ συμφώνησαν την Πέμπτη να εφαρμόσουν το ταχύτερο δυνατό τους νέους παγκόσμιους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας για τις τράπεζες που προβλέπει η Βασιλεία ΙΙΙ, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Θέματα Ανταγωνισμού, Μάικλ Μπαρνιέ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ίδιος και ο διοικητής της Federal Reserve "συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο η αποτελεσματική εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού πλαισίου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν".

Η Ε.Ε. αναμένεται να ξεκινήσει να εφαρμόζει επίσημα τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ τον Ιανουάριο του 2014, ένα έτος αργότερα από την αρχική προθεσμία, ωστόσο παρά την καθυστέρηση οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ πληρούν ήδη τους όρους κεφαλαιακής επάρκειας που δεν θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή νωρίτερα από το 2019.

Από την πλευρά του ο Tarullo δήλωσε στους Αμερικανούς βουλευτές ότι ελπίζει οι κανόνες να έχουν εφαρμοστεί μέχρι την άνοιξη.

Πλαφόν στα μπόνους τραπεζιτών

Αξιωματούχος της Ε.Ε. ενημέρωσε πως οι πρέσβεις των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. τάσσονται υπέρ της επιβολής πλαφόν στα μπόνους των τραπεζιτών, ώστε αυτά να μην ξεπερνούν το ύψος των σταθερών αποδοχών (αναλογία 1:1). Το μπόνους θα μπορεί να διπλασιαστεί μόνο το εγκρίνει η πλειοψηφία των μετόχων της τράπεζας.

Η πρόταση κατατέθηκε από την ιρλανδική προεδρία ενόψει συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη Τρίτη για την αναζήτηση τελικής συμφωνίας σχετικά με τους κανόνες για τα μπόνους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ