2013-02-15 10:37:25
Φωτογραφία για ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Φορέας κοινής δράσης για την Ελληνο-ισραηλινή συμμαχία, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο κογκρέσο των ΗΠΑ. Η δημιουργία και οι σκοποί του Ελληνο-ισραηλινού Caucus ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Κογκρέσο.

Με την επωνυμία «Congressional Hellenic-Israel Alliance» (CHIA) και υπό τη συμπροεδρία των βουλευτών Gus Bilirakis (ομογενής Ρεπουμπλικάνος από την Φλόριντα) και Ted Deutch (Δημοκρατικός επίσης από την Φλόριντα), στο Ελληνο-ισραηλινό Caucus συμμετέχουν ήδη ισχυρά μέλη και από τα δύο κόμματα, ο αριθμός των οποίων συνεχώς αυξάνεται.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, πέραν των συμμετεχόντων βουλευτών στο Ελληνο-ισραηλινό Caucus, οι πρέσβεις της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, καθώς και ηγετικά στελέχη της ελληνικής και ισραηλινής κοινότητας στις ΗΠΑ.

Ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Χρήστος Παναγόπουλος, τόνισε ότι «η δημιουργία του CHIA αντικατοπτρίζει την εντεινόμενη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών, Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου
. Έχοντας υπόψη τις ιστορικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή, η συνεργασία αυτή» όπως είπε «χωρίς να στρέφεται εναντίον κανενός, στοχεύει στην εδραίωση της σταθερότητας και στην οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλει στην εμπέδωση κλίματος ειρήνης και ασφάλειας, προωθώντας ευρύτερα το πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας». Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε και στις δυνατότητες που εμφανίζονται ιδιαίτερα στους τομείς ενέργειας και τουρισμού.

Τέλος, ο Έλληνας πρέσβης στις ΗΠΑ υπογράμμισε ότι «το συνεργατικό αυτό σχήμα των μελών του Κογκρέσου αποτελεί απτό αποτέλεσμα των εξαίρετων σχέσεων μεταξύ της ελληνικής και ισραηλινής διασποράς, αλλά δίνει και το έναυσμα για περαιτέρω ενδυνάμωσή τους» αναφερόμενος στη «διαρκώς διευρυνόμενη συνεργασία» μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

ΑΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πιστόλιους με 4 σφαίρες...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πιστόλιους με 4 σφαίρες...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ