2013-02-15 10:42:32
Φωτογραφία για Η κρουαζιέρα των Μπέκαμ στις ελληνικές θάλασσες
Ο νοσοκόμος ο Στέφανος τοποθέτησε μία παγοκύστη σε έντονο ροζ χρώμα στο κεφάλι της γιαγιάς Γερτρούδης. Η grandmother καθισμένη σε μία πολυθρόνα μπροστά στο τζάκι από bronze Dalou έδειχνε απαρηγόρητη. Η γυμνή κόρη στο πίνακα του Paul- Desire Trouillebert σταμάτησε να … τρέχει στο δάσος και ‘’έσκυψε’’ γεμάτη αγάπη και συμπόνια να χαϊδέψει τα ασημένια μαλλιά της Γερτρούδης. Ο μπάτλερ Σουλπίκιος έσπευσε να φέρει τα φάρμακα της γιαγιάς . Σε κάποια στιγμή το βλέμμα του ‘’πετάχτηκε’’ στην οθόνη της τηλεόρασης. Έκπληκτος αναγνώρισε ανάμεσα στις μαυροντυμένες έξαλλες ηλικιωμένες με τις ομπρέλες- φονικά όπλα την θεία του Πολυξένη. Η aunt είχε ‘’κατέβει’’ στο μπλόκο της Ανθύλης . Έτοιμη να βοηθήσει με την δυναμική παρουσία της και την ‘’επικίνδυνη’’ μαύρη ομπρέλα της… Μαίρη Πόππινς. Ο Σουλπίκιος δεν μπορούσε πλέον να συγκρατηθεί όταν το βίντεο του Lamiastar.gr ‘’έδειξε’’ γκροπλάν τη θεία- πασιονάρια. Λάτρης των black & white ταινιών της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου παρομοίασε την adorable θεία με τις πρωταγωνίστριες οι οποίες έδιναν συνεχείς αγώνες για το δίκιο της αγροτιάς.


Καταθέσεις στα Cayman islands

Λίγες ώρες αργότερα ο αυστηρός μπάτλερ ανακάλυψε ότι η θεία βρισκόταν στην λίστα με τους… μεγαλοκαταθέτες των νησιών Cayman. Μία πασιονάρια… faux! Τι είχε συμβεί? Η θεία μετά τα spa του Μοντεκατίνι στην Ιταλία είχε κατέβει στα… λουτρά Υπάτης. Κάπου στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας έπεσε πάνω στο εκρηκτικό μπλόκο. Η aunt εξέφραζε απλά την επιθυμία να της ανοίξουν το δρόμο . Με ιδιαίτερα έντονο τρόπο.

Ο πτωχός πλην τίμιος μπάτλερ με την πάμπλουτη θεία βυθίστηκε στον καναπέ. Ο πολυέλαιος εποχής Louis XIV άρχισε να κουνιέται επικίνδυνα πάνω από το κεφάλι του. Λες και γινόταν σεισμός στα Solomon islands του Ειρηνικού ωκεανού. Ο Σουλπίκιος δεν μπορούσε πλέον να βοηθήσει την ασθενή γιαγιά Γερτρούδη. Την παρέδωσε ολοκληρωτικά στον νοσοκόμο Στέφανο.

Οι πεταλιοί και τα άλλα private islands

Ήταν πραγματικά μία πολύ δύσκολη μέρα για την grandmother . Η είδηση ότι ο Εμίρης του Κατάρ Hamad bin Khalifa Al Thani έκανε πίσω και δεν σκοπεύει πλέον να αγοράσει το μικρό νησάκι Οξιά της δημιούργησε λιποθυμικές τάσεις. Η Γερτρούδη είχε μία πολύ διαφορετική εικόνα για τον Ελληνολάτρη Εμίρη τον οποίο γνώριζε πολύ καλά εδώ και χρόνια. Μοιράζονταν το ίδιο building στην Grosvenor Square, της Βρετανικής πρωτεύουσας. Κοντά στην Αμερικάνικη πρεσβεία και τα διαμερίσματα του Σεΐχη Γιαμανί (πουλήθηκε σε Ρώσο billionaire) και της οικογένειας Νιάρχου.

Ο Εμίρης είναι τελικά ένας σφιχτοχέρης κροίσος ο οποίος όπως φαίνεται "κοροϊδεύει" τους πτωχούς πλην… τίμιους Έλληνες. Η γιαγιά ήταν έτοιμη να πουλήσει στον Εμίρη 2-3 μικρά νησάκια τα οποία ανήκουν στην old money οικογένειά της. Η Γερτρούδη είχε μάλιστα επισκεφθεί τα little islands μαζί με τον υιό του διάσημου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, Κλόντ. Ο Κλόντ Πικάσο πριν πολλά χρόνια αγόρασε τα περίφημα νησάκια Πεταλιοί έξω από την Εύβοια. Η προσωπική του άποψη μετράει πάντα για την grandmother. Τώρα πλέον ο monsieur Πικάσο και η αδερφή του Παλόμα επισκέπτονται πάντα τα καλοκαίρια το Πόρτο Χέλι. Περνούν τις διακοπές τους στις κατοικίες Ελλήνων φίλων τους και αυτή βέβαια της Γερτρούδης. Η grandmother έχει πλέον εναποθέσει τις ελπίδες της στον … Ντέηβιντ Μπέκαμ!

Η κρουαζιέρα των Μπέκαμ στις ελληνικές θάλασσες

Ο superstar της μπάλας Ντέηβιντ και η σύζυγός του Βικτώρια είχαν επισκεφθεί τα Ελληνικά νησιά το περασμένο καλοκαίρι. Με yacht της οικογένειας Ανιέλλι ( στην συντροφιά ο ωραίος εγγονός του Τζιάνι , Λάπο Ελκάν). Το σκάφος σταμάτησε στον πανέμορφο Σκορπιό. Το ιδιόκτητο νησί της οικογένειας Ωνάση γοήτευσε τον ωραίο Ντέηβιντ με τα φιλάνθρωπα αισθήματα. Ο mister Μπέκαμ παίχτης πλέον της Γαλλικής ομάδας Παρί Σεντ Ζερμέν δεν σκέφθηκε ποτέ να αγοράσει ένα private island στην Ελλάδα. ‘’Γιατί άλλωστε?’’ υποστηρίζει Έλληνας φίλος του.Ο μεγαλοεπιχειρηματίας ο οποίος κινείται μεταξύ Αθήνας, Λονδίνου και Μόντε Κάρλο διατηρεί εδώ και χρόνια στενή σχέση με το ζεύγος Μπέκαμ. Low profile προτιμάει να διατηρεί την ανωνυμία του. Αν μπορούσε μάλιστα θα ‘’κρυβόταν’’ πίσω από τα … μαντήλια των ταλιμπάν . Είναι σχεδόν αγοραφοβικός. Με real money όμως! Οι tycoons φίλοι του Ντέηβιντ, Βλατισλάβ Ντορονίν και Ρίτσαρντ Μπράνσον τον φιλοξενούν συχνά στα δικά τους πλωτά βασίλεια και private islands. Ο Ντέηβιντ όμως με τους Έλληνες ισχυρούς φίλους ( ανάμεσά τους ο Σταύρος Νιάρχος Junior) θα μπορούσε να γίνει το πρόσωπο για μία διαφημιστική καμπάνια με επίκεντρο το ‘’ άλλο πρόσωπο’’ της χώρας μας. Ένα πρόσωπο λαμπερό, αισιόδοξο, πανέμορφο. Ο κύριος Μπέκαμ είναι μέγας θαυμαστής της Ελλάδας.

Σε ένα dinner πριν λίγες βραδιές στο ‘’La Dame De Pic’’ το πιο trendy εστιατόριο στο Παρίσι , εκφραζόταν με τα κολακευτικότερα σχόλια για την Ελλάδα και τις φυσικές ομορφιές της. Ω! Γλυκιά, θλιμμένη grandmother! Ο Ντέηβιντ είναι η μόνη λύση για την πώληση των ιδιόκτητων νησιών σου! Ίσως μιλήσει για αυτά στους billionaire Βρετανούς, Ρώσους και Βραζιλιάνους φίλους του. Ο Εμίρης αποδείχτηκε και πάλι αναξιόπιστος. Πληροφορούμαι μάλιστα ότι έκανε πίσω και στην αγορά ενός εξαιρετικού έργου του Ινδικής καταγωγής διάσημου ζωγράφου Anish Kapoor. Το έργο έβγαλε προς πώληση Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας ο οποίος κατοικεί στη Βοστώνη.

Στο σφυρί όμως βγάζουν στα υπάρχοντά τους όπως μαθαίνω σε καθημερινή πλέον βάση πολλοί πρώην ισχυροί του χρήματος. Και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο σε επαύλεις στην Αθήνα και την Μύκονο, yachts και πολυτελή αυτοκίνητα. Εκατοντάδες συλλεκτικές τσάντες πασίγνωστου, ιστορικού οίκου αξίας έξι, δώδεκα και είκοσι χιλιάδων ευρώ πωλούνται πλέον προς χίλια ή πεντακόσια ευρώ! Κοσμήματα, ρούχα με την υπογραφή μεγάλων οίκων , πασμίνες από αγνό μετάξι και γνήσιο κασμίρι … Χαρίζονται σχεδόν σε αγοραστές μιας… νέας τάξης πραγμάτων. Τοκογλύφους, εκμεταλλευτές μιας άθλιας κατάστασης. Κάτι σαν τους μαυραγορίτες της κατοχής. Οι ανάγκες μεγάλες! Τελικά σε αυτή τη χώρα δεν υπήρχαν ποτέ πραγματικά πλούσιοι άνθρωποι. Οι περισσότεροι ζούσαν μέσα στο ψέμα και την αλαζονεία. Οι επαύλεις στα Βόρεια Προάστια , οι κατάλευκες μινιμαλιστικής διακόσμησης κατοικίες στην Myconos, τα glamorous parties στην Ψαρού, οι ατέλειωτες πιατέλες με τα σούσι και τις ροζ σαμπάνιες. Όλα αυτά ήταν ένα όνειρο που έφυγε, χάθηκε αφήνοντας πίσω μία πικρή γεύση… Μαθαίνω ότι γνωστή επιχειρηματική οικογένεια ξεπουλάει ένα εξαιρετικό πιάνο μάρκας Steinway & Sons.

Ο άτακτος σκύλος Μάο , ράτσας Chow Chow , τρέχει να κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι… Φοβάται μάλλον ότι θα βγει και αυτός προς πώληση! Ποτέ δεν ξέρεις ΒΗΜΑ I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ