2013-02-15 10:41:20
Φωτογραφία για Πάτρα: Την χτυπούσε με αγκράφα ζώνης και με σανίδα με... πρόκες - Μάρτυρας υπεράσπισης πρώην εραστής του θύματος
Την κτυπούσε βάναυσα επί πέντε λεπτά με την αγκράφα της ζώνης του και στη συνέχεια προσπάθησε να την αποτελειώσει με μια σανίδα με πρόκες… Εξαιτίας των κτυπημάτων, η γυναίκα παρουσίασε υγρό στον πνεύμονα και σε περίπτωση που καθυστερούσε να πάει στο νοσοκομείο, θα ήταν σίγουρα νεκρή, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Το θύμα είναι μια 50χρονη, συνταξιούχος δασκάλα μουσικής. Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2007 όταν ο κατηγορούμενος επιστρέφοντας με την παθούσα μετά από κοινή έξοδο σε μπαρ, τη χτύπησε αλύπητα με τη ζώνη του παντελονιού του και στη συνέχεια με σανίδα που έφερε πρόκες. Ο σύντροφός της την άφησε αβοήθητη και έφυγε. Την επόμενη μέρα τη βρήκε ο πατέρας της, ο οποίος τη μετέφερε στο νοσοκομείο κι έμεινε κλινήρης για 17 μήνες.

Το ζευγάρι διατηρούσε για χρόνια δεσμό, όμως -όπως αποκαλύφθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία- ο κατηγορούμενος συνήθιζε να κτυπάει πολλές φορές τη γυναίκα. Μια φορά της είχε διαλύσει το σαγόνι, ενώ πολλές φορές συνήθιζε να τη γρονθοκοπεί σε διάφορα σημεία του σώματός της.


Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου εμφανίστηκε πρώην εραστής της γυναίκας, ο οποίος υποστήριξε ότι η 50χρονη με τη συμπεριφορά της... πυροδοτούσε τη βίαιη συμπεριφορά των εραστών της!

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών καταδίκασε τον 50χρονο πρώην φίλο της Ι.Β., σιδερά στο επάγγελμα, σε κάθειρξη οκτώ ετών, όπως και πρωτοδίκως.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι κατά το παρελθόν είχε εμπλοκή με τα ναρκωτικά και γι' αυτό τον λόγο εμφάνιζε έντονη νευρικότητα και ήταν βίαιος.

«Ηταν ανάμικτα τα συναισθήματά μου. Ηταν αγάπη και τρόμος μαζί. Επρεπε να είχα φύγει από αυτή τη σχέση, όμως δεν το τολμούσα, γιατί είχα χαμηλή αυτοεκτίμηση» δήλωσε στους δικαστές το θύμα των επιθέσεων. Και όλα αυτά συνέβαιναν στο σπίτι της 50χρονης, στο κέντρο της Πάτρας.

Το βράδυ του επεισοδίου, η γυναίκα επέστρεφε με τον πρώην φίλο της στο σπίτι της. Για ασήμαντη αφορμή και έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, εκείνος άρχισε να τη κτυπάει με τη ζώνη και με τη σανίδα, με αποτέλεσμα η γυναίκα να λιποθυμήσει. Τη βρήκε την επόμενη ημέρα ο πατέρας της. Η 50χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι έφερε υγρό στον πνεύμονα. Παρέμεινε κλινήρης για 17 μήνες, λόγω των υπόλοιπων κακώσεων που έφερε στο σώμα της.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ