2013-02-15 10:44:02
Φωτογραφία για Δις εξαμαρτείν… τρεις και τον κακό σου χρόνο*
του Κωνσταντίνου Νάκκα

Λίγες μόνο μέρες πέρασαν από τότε που Βουλευτής ή πιο σωστά, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Λαού Κώστας Μπάρκας είχε κάνει την παρακάτω δήλωση, έπειτα από τα υποτιθέμενα επεισόδια στο γραφείο του κου Βούτση από εργαζόμενους διαδηλωτές και την βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ.

«Βρισκόμουν μαζί με τον συνάδελφο βουλευτή Χρήστο Καραγιαννίδη, μαζί με τους εργαζομένους στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Δείξαμε την βουλευτική μας ταυτότητα, δηλώσαμε την ιδιότητά μας, αλλά δεχθήκαμε επίθεση και προπηλακισμό. Πρόκειται για ακραία επίδειξη κυβερνητικής καταστολής. Η τρικομματική κυβέρνηση επιλέγει την αστυνομική βία απέναντι στους εργαζομένους, σε βουλευτές, την Αριστερά και το εργατικό κίνημα.»

Κώστας Μπάρκας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, 31 Ιανουαρίου 2013

Εχθές, 14 Φλεβάρη 2013, ο Κώστας Μπάρκας, συμμετέχοντας με τον συνάδελφό του Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, στη υποτιθέμενη κατάληψη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, δέχτηκε νέα επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.


Μετά τα επεισόδια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δήλωσε:

«Ήρθαμε να συμπαρασταθούμε στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Αναίτια η διμοιρία των ΜΑΤ, παρότι ζητήσαμε τον επικεφαλής για να συνεννοηθούμε μαζί του, μας έσπρωξε, μας έριξε κλωτσιές, γροθιές και μας έριξε κάτω, παρότι εμείς επιδεικνύαμε τις βουλευτικές μας ταυτότητες».

Δύο φορές μέσα σε 15 μέρες το ίδιο περιστατικό.

Δύο φορές μέσα σε 15 μέρες το ίδιο πρόσωπο.

Δύο φορές μέσα σε 15 μέρες όποιος συνάδελφός του βουλευτής ήταν μαζί του, είχε την τύχη του.

Δύο φορές μέσα σε 15 μέρες όποιοι διαδήλωναν μαζί του, είχαν την τύχη του.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό άλλο.

Φτάνει πια.

Επιτέλους θα πρέπει να σταματήσουν να την πληρώνουν αθώοι συμπολίτες μας που διαδηλώνουν ειρηνικά διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο.

Επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει ο κύριος Μπάρκας να εμφανίζεται απρόσκλητος σε κάθε πορεία και διαδήλωση που γίνεται και να φέρνει τους κυρίους κυρίους των ΜΑΤ σε δύσκολη θέση, αναγκάζοντάς τους να επιτίθενται στον ίδιον και τους διαδηλωτές που δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί του.

Προτείνω, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, κος Αλέξης Τσίπρας να απευθύνει στον βουλευτή του νομού Πρέβεζας κο Κώστα Μπάρκα σύσταση-παράκληση ώστε να ενημερώνει τα ΜΜΕ, προς γνώση και συμμόρφωση όλων μας, κάθε φορά που προγραμματίζει να παραβρεθεί σε διαδήλωση συμπολιτών μας, δημοσιοποιώντας το παρακάτω δελτίο τύπου.

Προς

τα ΜΜΕ

τον Υπουργό Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη

τον Διοικητή των ΜΑΤ

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας θα συμμετάσχει σήμερα ..../2/2013 στην εργατική κοινοποίηση των ............ και θα παρευρίσκεται στην πρώτη γραμμή τής διαδήλωσης φορώντας πράσινα παπούτσια, ανοιχτόχρωμο τζιν παντελόνι, σκούρο σακάκι και το σακίδιο του στην πλάτη.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και προκειμένου να μην χτυπηθούν αδίκως άλλοι διαδηλωτές που του μοιάζουν, θα κρατά την βουλευτική του ταυτότητα και θα φωνάζει ρυθμικά «βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εδώ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εδώ. Οι άλλοι είναι αθώοι».

Πιστεύω ότι μετά από αυτή την ανακοίνωση, τα περιστατικά της βουλευτικής βίας προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ειρηνικά περιφρουρούν τις διαδηλώσεις θα περιοριστούν ενώ όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας θα θελήσουν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις αφού θα γνωρίζουν ποια διαδήλωση θα πρέπει να αποφύγουν και σε ποια θα μπορούν να συμμετάσχουν άφοβα.

Εν όψη, τέλος, της γενικής απεργίας της 20ης Φλεβάρη, για όνομα του Θεού, ας μην του επιτρέψετε κύριοι και κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί σε καμία διαδήλωση. Είναι σημαντικό να μείνει απασχολημένος εντός, ακόμη και εκτός Ελλάδος, εν ανάγκη και συντροφικά φρουρούμενος. Η επιτυχία της γενικής απεργίας κρέμεται… στην απουσία του.

constantinosnakkas.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ