2013-02-15 10:43:12
Φωτογραφία για ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΒΑΝΤΕ
Οι περισσότερες αναφορές στον ισπανικό Τύπο τονίζουν ότι τα δύο πέναλτι του διαιτητή Γκρέφε κατά του Ολυμπιακού στο ματς με τη Λεβάντε ήταν λανθασμένα, ενώ δεν λείπουν οι αναφορές στον... Άγιο Βαλεντίνο!

Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 3-0 στην Ισπανία για τους «32» του Europa League, σκορ που καθιστά τη ρεβάνς εξαιρετικά δύσκολη. Έχουν ωστόσο παράπονα από τον Γερμανό διαιτητή, που τους άφησε με 10 παίκτες και καταλόγισε δύο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Αποφάσεις, που όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι Ισπανοί στα δημοσιεύματά τους που παρουσιάζει το "gazzetta.gr", ήταν υπερβολικά αυστηρές «Ακόμα μία νύχτα δόξας για την Ευρωλεβάντε του Χουάν Ιγνάσιο Μαρτίνεθ», τονίζει η As.

Παρότι χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό ιστορικό, αναφέρει: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα της χώρας του, αλλά έδειξε ως μια ομάδα του σωρού, χωρίς να τιμά την ιστορία της. Πολύ σοφτ στην άμυνα, χωρίς ιδέες όταν είχε την μπάλα και χωρίς σπίθα στην επίθεση. Το άγγιγμα του Μίτσελ ακόμα δεν είναι ορατό και τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για να ανεβούν επίπεδο στην Ευρώπη πρέπει να περιμένουν».


Όσον αφορά τη διαιτησία, αναφέρει: «Τα δύο πέναλτι ήταν υπερβολικά αυστηρά, σχεδόν ανύπαρκτα, αλλά ο Γερμανός διαιτητής τα έδωσε και αυτό είναι που μένει».

Η Superdeporte της Βαλένθια τονίζει: «Η Λεβάντε έκανε ένα γιγάντιο βήμα. Τα τρία γκολ από τους Πέδρο Ρίος, Μπαρκέρο και Μάρτινς δίνουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα στους 'βατράχους'. Όλα πήγαν όπως τα ήθελε η Λεβάντε».

«Η μέρα του Αγίου Λεβαντίνου. Η Λεβάντε και πάλι ερωτευμένη στην Ευρώπη με τη νίκη της», γράφει η Μarca και προσθέτει:

«Στη Λεβάντε δεν ξέχασαν τηυν μέρα τον ερωτευμένων και έκανε ένα μεγάλο δωράκι στον κόσμο της».

Όλος ο πρόλογος είναι σε... mood Αγίου Βαλεντίνου, ενώ για τον Ολυμπιακό αναφέρει: «Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, αδιαμφισβήτητος ηγέτης στο ελληνικό πρωτάθλημα στις δύσκολες ώρες, χρησιμοποιήθηκε από τη Λεβάντε για να δείξει στον κόσμο και σε όλη την Ευρώπη ότι είναι πολύ σοβαρή σε αυτή τη σχέση». Πάντως, τονίζεται ότι στα «κλειδιά» του αγώνα ήταν τα δύο πέναλτι που... δεν έγιναν, κάνοντας ξεκάθαρα λόγο για λάθος του διαιτητή.

Η El Mundo Deportivo γράφει: «Η Λεβάντε ξεπερνά με ευκολία τον Ολυμπιακό. Χαλαρή νίκη για τη Λεβάντε επί του Ολυμπιακού του Μίτσελ, σε ένα ματς όπου οι 'βάτραχοι' κυριάρχησαν από την αρχή μέχρι το τέλος».

«Η Λεβάντε έριξε νοκ-άουτ τουν Ολυμπιακό του Μίτσελ. Ένα πρώτο ημίχρονο με δυο αμφίβολα πέναλτι στον Πέδρο Λόπεθ άνοιξαν το δρόμο για τους παίκτες του Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ, οι οποία έπαιζαν μία ώρα με αριθμητικό πλεονέκτημα», τονίζει η Terra.

«Η Λεβάντε έκανε ένα μεγάλο βήμα για τους 16 του Europa League με ηγέτη τον Μπαρκέρο. Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, ο οποίος δεν απείλησε σε όλο το ματς, έπαιζε για 70 λεπτά με δέκα παίκτες. Το φυσιολογικό ήταν όταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού είδαν την κλήρωση με τη Λεβάντε να ανάσαναν ανακουφισμένοι. Κακή ιδέα», αναφέρει η ισπανική έκδοση του Yahoo, η οποία ωστόσο τονίζει:

«έδωσε δύο πέναλτι που δεν ήταν».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ