2013-02-15 11:20:03
Φωτογραφία για Στα χέρια του Γουόρεν Μπάφετ η Heinz
Στα 28 δισ. δολάρια το ύψος της εξαγοράς.

Η εταιρεία του Αμερικανού πολυεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ, η Berkshire Hathaway, από κοινού με το επενδυτικό ταμείο 3G Capital, θα εξαγοράσει την εταιρεία παραγωγής τροφίμων Heinz έναντι του ποσού των 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοινώθηκε χθες.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του έτους και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες που έχουν γίνει ποτέ στον τομέα των ειδών διατροφής.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, που παρουσιάζεται ως «οριστική» και έχει ήδη εγκριθεί ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της Χάιντς, οι δύο αγοράστριες εταιρείες θα δώσουν 72,50 δολάρια ανά μετοχή. Το ποσό αυτό είναι υψηλότερο κατά 20% σε σχέση με τα 60,48 δολάρια στα οποία έκλεισε τη μετοχή της Χάιντς την Τετάρτη.

«Η ανάπτυξη της Χάιντς είναι σταθερή και αδιάλειπτη» ανέφερε ο Μπάφετ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η έδρα της Χάιντς θα παραμείνει στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνιας και μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η οποία θα πρέπει πάντως να πάρει το πράσινο φως και από τις αρχές ελέγχου του ανταγωνισμού.

Η εταιρεία H.J. Heinz Company ιδρύθηκε το 1869 από τον Χένρι Τζον Χάιντς. Παράγει κέτσαπ, διάφορες σάλτσες, σνακ, κονσέρβες και βρεφικές τροφές. Απασχολεί 32.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και πέρσι τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 923,1 εκατομμύρια δολάρια, έχοντας κύκλο εργασιών 11,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

lefteria.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
FT: Τουρκία και Ευρώπη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
FT: Τουρκία και Ευρώπη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ