2013-02-15 12:46:30
Φωτογραφία για ΑΝΑΒΟΛΗ, ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ... ΦΟΝΟΣ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ Ο ΠΙΣΤΟΡΙΟΥΣ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Ο Όσκαρ Πιστόριους πήρε αναβολή και προθεσμία και, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr", θα απολογηθεί την Τρίτη με τους εισαγγελείς να υποστηρίζουν πως πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης!

Ο Νότιο Αφρικανός σπρίντερ φορώντας κοστούμι και καλύπτοντας το πρόσωπο του με ένα μαύρο μπουφάν, οδηγήθηκε από τις αστυνομικές Αρχές στο δικαστήριο της Πρετόρια με δεκάδες κάμερες να τον ακολουθούν. Ο δικαστής θα αποφασίσει εάν θα μείνει ελεύθερος με εγγύηση.

Ο Οσκαρ Πιστόριους πέρασε τη νύχτα σε ένα κελί της αστυνομίας, όπου τον επισκέφθηκε ο αδελφός και η αδελφή του. Η δικαστική αίθουσα ήταν γεμάτη και αξιωματούχοι είπαν ότι θα επιτραπούν στο εσωτερικό φωτογραφικές μηχανές.

Οπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Νοτίου Αφρικής, ο Πιστόριους πυροβόλησε τη σύντροφο του τέσσερις φορές πίσω από την πόρτα του μπάνιου. Οι κάμεραμαν και οι φωτογράφοι αποχώρησαν από την αίθουσα και έμειναν ελάχιστοι. Πάντως σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο 26χρονος Παραολυμπιονίκης μέσα στο δικαστήριο ξέσπασε σε λυγμούς! Η αδερφή του Πιστόριους, Άιμι ο αδερφός του Καρλ και ο πατέρας του Χένκε αγκάλισαν τον Οσκαρ πριν αρχίσει η διαδικασία και έκατσαν στην πρώτη σειρά.


Το πιστόλι του Πιστόριους

Πριν ξεκινήσει το δικαστήριο ένας αστυνομικός στο αστυνομικό τμήμα της Πρετόρια, κρατούσε σε μια σακούλα ένα πιστόλι που ήταν αυτό που χρησιμοποίησε ο Οσκαρ Πιστόριους για να σκοτώσει τη σύντροφο του. Το πιστόλι 9 χιλιοστών από το οποίο ο Νοτιο Αφρικανός σπρίντερ έριξε τέσσερις σφαίρες στη Ρίβα Στίνκαμπ.

Σύμφωνα με τους αυτόπτρες μάρτυρες ο αθλητής ξέσπασε σε κλάματα, έτρεμε και έχει σκύψει μπροσστά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με τον πατέρα του να του συμπαραστέκεται και να τον χτυπά στην πλάτη. Ο δικαστής Ντέσμοντ Νέιρ του είπε να ηρεμήσει για να συνεχιστεί η διαδικασία.

Ένα αίτημα που έγινε από τηλεοπτικό κανάλι για τη ζωντανή μετάδοση απορρίφθηκε. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν πως πρόκειται για «φόνο εκ προμελέτης»!

Ο Όσκαρ Πιστόριους ζήτησε αναβολή και προθεσμία και θα απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου την Τρίτη. Πάντως, ο 26χρονος σπρίντερ δεν θα αποφυλακιστεί και θα παραμείνει κρατούμενος. Ο δικαστής συμφώνησε στο αίτημα της υπερασπιστικής γραμμής για να αναβάλει την ακρόαση μέχρι την επόμενη Τρίτη. Ο αθλητής θα τεθεί σε προσωρινή κράτηση μέχρι τότε.

Εάν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης, που η κατηγορούσα αρχή προτίθεται να υποστηρίξει, ο Πιστόριους κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ