2013-02-15 13:20:43
Φωτογραφία για Αναβλήθηκε η δίκη του συγκλονισμένου Πιστόριους
Αναβολή της δίκης και προθεσμία μέχρι την επόμενη Τρίτη (19/2) ζήτησε η πλευρά Πιστόριους, αίτημα που έγινε δεκτό.Εφημερίδα της Νοτίου Αφρικής αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το έγκλημα εις βάρος της συντρόφου του, Ρίιβα Στένκαμ. Δείτε το μοιραίο όπλο

Τη στιγμή ο Όσκαρ Πιστόριους βρίσκεται στο δικαστήριο η εφημερίδα Beeld φιλοξενεί μαρτυρίες γειτόνων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φονικό.

Συγκεκριμένα ένας γείτονας υποστήριξε πως βρέθηκε στο σπίτι του Νοτιαφρικανού αθλητή υποστηρίζοντας πως η Στένκαμ βρισκόταν στο μπάνιο την στιγμή που ο Πιστόριους πυροβόλησε τέσσερις φορές.

Προτού οπλίσει ο 26χρονος αθλητής ακούστηκε έντονη λογομαχία ανάμεσα στο ζευγάρι. Οι γείτονες αναφέρουν πως δύο ώρες πριν από το μοιραίο γεγονός ειδοποίησαν την αστυνομία.

Στις 03.00 τα ξημερώματα ο διάσημος Παραολυμπιονίκης πυροβόλησε και τότε ειδοποιήθηκε για δεύτερη φορά η αστυνομία.


Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας από την πλευρά του διέψευσε τα αρχικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Πιστόριους εσφαλμένα υπέθεσε πως επρόκειτο για διαρρήκτη και πυροβόλησε.

Φωτογράφος απαθανάτισε το πιστόλι 9 mm με το οποίο πυροβόλησε ο Όσκαρ Πιστόριους την κοπέλα του. Η αστυνομία το χρησιμοποιεί ως αποδεικτικό στοιχείο και βρίσκεται σε ειδική σακούλα.

Ο Πιστόριους την στιγμή που του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατέρρευσε στο δικαστήριο ξεσπώντας σε λυγμούς.

Ο Νοτιαφρικανός Ολυμπιονίκης, φορώντας σκούρο σακάκι στεκόταν με το κεφάλι σκυμμένο εμφανώς ταραγμένος προσπαθώντας με δυο του χέρια να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Το προηγούμενο βράδυ βρέθηκε σε κελί της της αστυνομίας όπου τον επισκέφθηκαν τα αδέλφια του.

"Ηρεμήστε. Ελάτε. Καθήστε", του είπε ο δικαστής. Στο πλευρό του ήταν ο πατεράς του και ο αδερφός του.

Η πλευρά του Πιστόριους ζήτησε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου αναβολή της δίκης και προθεσμία μέχρι την επόμενη Τρίτη (19/2) αίτημα που έγινε δεκτό.

Έτσι θα παραμείνει υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα και όχι στην φυλακή μέχρι να συζητηθεί η πιθανότητα αποφυλάκισης του με καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της δημοτικότητας του Πιστόριους και σε καμία περίπτωση επειδή αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Νοτίου Αφρικής οι εισαγγελείς υποστηρίζουν πως πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης.

Το unfair της Sun

Εν τω μεταξύ έντονες αντιδράσεις έχεi προκαλέσει το πρωτοσέλιδο της Sun από φωτογράφηση που είχε κάνει η Ρίιβα Στένκαμ για λογαριασμό του ανδρικού περιοδικού FHM τον Δεκέμβριο του 2011.

Είναι χαρακτηριστικό πως η εφημερίδα στην φωτογραφία που καλύπτει σχεδόν μισή σελίδα αποφεύγει να αναφέρει το όνομα του θύματος!

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ