2013-02-15 14:31:04
Φωτογραφία για Ένα κλασσικό σπίτι στο Bayswater του Λονδίνου
Η Sophie Conran, είναι μία ταλαντούχα συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και σχεδιάστρια ταπετσαριών τοίχου και σήμερα θα επισκεφθούμε το σπίτι της για να ανακαλύψουμε το μαγικό κόσμο της διακόσμησης με ταπετσαρίες και χρώμα. Η ίδια, παιδί επίσης ταλαντούχων γονέων, είναι αυτό που λέμε το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Ο πατέρας της ιδρυτής των Habitat και η μητέρα της επίσης διάσημη συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής. Τα αδέρφια κι αυτά επιτυχημένα, μοιράζονται μεταξύ ζωγραφικής, μόδας και εστιατορίων.

Η κατοικία όπου ζει με τα δύο της παιδιά, βρίσκεται στο Bayswater, στο κεντρικό Λονδίνο και καλύπτει 230 τετραγωνικά μέτρα. Τα τελευταία 20 χρόνια, πολλές ανακαινίσεις έχουν λάβει χώρα στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, με τελευταία αυτή που θα δούμε σήμερα και αποπνέει φρεσκάδα και ρομαντισμό. Οι χώροι μοιράζονται σε τρεις ορόφους και η ιδιοκτήτρια προσπάθησε να φέρει τα νέα υλικά όσο το δυνατό πιο κοντά στα παλιά αυθεντικά στοιχεία του χώρου, όπως για παράδειγμα τα ξύλινα πατώματα και τα συμπληρωματικά κουφώματα. Η κατοικία της σχεδιάστριας, είναι ένα συνονθύλευμα από διαφορετικά στυλ, με τη γαλλική country, το σκανδιναβικό στυλ  και το σύγχρονο design να συναντιόνται.


Ιδιαίτερη εντύπωση μας κάνει η κουζίνα της και συγκεκριμένη το έντονο ροζ στους τοίχους, χρώμα που επέλεξε η κόρη της Coco. Η κουζίνα, διαχωρίζεται από το καθιστικό και την τραπεζαρία με συρόμενες πόρτες. Η τραπεζαρία είναι ένα απόλυτα μοντέρνο κομμάτι, ενώ ο χώρος του γραφείου με τη σειρά του ανήκει στη vintage αισθητική. Τα υπνοδωμάτια των παιδιών της διεκδικούν βραβείο ρομαντισμού, με τα άνθη να βρίσκονται σε όλες τις υφασμάτινες επιφάνειες. Αντίθετη σε όλα τα παραπάνω, η κρεβατοκάμαρα της ιδιοκτήτριας, είναι ολόλευκη, φανερώνοντας την ανάγκη της να ξεφύγει που και που από το απεριόριστο χρώμα.

 

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ