2013-02-15 16:51:03
Φωτογραφία για «Η ιατρική υπηρεσία δεν είναι μπλουζάκι για να το βάλεις σε προσφορά»!
Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προκειμένου να σταματήσουν γιατροί να χρησιμοποιούν μεσιτικές εμπορικές εταιρίες της τηλεόρασης και του διαδικτύου!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Θανάση Εξαδάκτυλο, τον τελευταίο καιρό κάποιοι γιατροί διαφήμιζαν τις υπηρεσίες τους «εξευτελίζοντας» όπως χαρακτηριστικά είπε το επάγγελμα, αφού το να διαφημίζει τις τιμές του ένας γιατρός παραβαίνει τον κώδικα δεοντολογίας.

«Η ιατρική υπηρεσία δεν είναι μπλουζάκι να το βάλεις σε προσφορά, αν παρουσιάζεται ως εμπόρευμα οφείλουμε να αντιδράσουμε» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΘ Δημήτρης Τσάμης.

Μάλιστα οι γιατροί που μετά την επίπληξη δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του Ιατρικού Συλλόγου κινδυνεύουν με ποινές που σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να φτάσουν τις 75.000€.

«Όταν η τιμή είναι χαμηλότερη σε μία παροχή υγείας, δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, οι ασθενείς θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι. Δεν τους εγγυάται κάποιος πως το δείγμα που δίνουν για εξετάσεις δεν πηγαίνει οπουδήποτε, πχ στην Βουλγαρία και τι γίνεται εκεί και από ποιους έλεγχους περνάει και αν πράγματι γίνονται οι εν λόγω εξετάσεις.»


Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του taxalia για το εάν αυτό είναι κάτι που κάποιοι το έχουν ως σύστημα να στέλνουν δηλαδή τα δείγματα σε τρίτες χώρες με πιο χαμηλό ιατρικό κόστος ώστε να γίνονται φθηνότερα οι εξετάσεις ο πρόεδρος του ΙΣΘ απάντησε αφοπλιστικά «Πληροφορίες λένε πως αυτό είναι ένα μοδάτο επιχειρηματικό σχέδιο».
karfitsa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ