2013-02-15 17:04:03
Φωτογραφία για Έναρξη λειτουργίας κοινωνικού ιατρείου Τρίπολης
Απο τη Δευτερα 18 Φεβρουαριου θα ξεκινησει και επισημα η λειτουργια του σε χωρο του δημαρχειου Τριπολης οπου και θα εξυπηρετει απορους και ανασφαλιστους πολιτες Η εντεταλμένη σύμβουλος κ Μαρία Εικοσιδέκα δήλωσε:

«Ο Δήμος προτάσσει στο σχεδιασμό του τα κοινωνικά θέματα και είναι δίπλα στις ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας, μέσω των κοινωνικών δομών. Μια λοιπόν από αυτές τις κοινωνικές δομές που έχει δημιουργήσει ο Δήμος για εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας είναι η δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου .

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι και ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ιατρείο από την επόμενη εβδομάδα.

Εκείνο το οποίο θέλω να επισημάνω και να ενημερώσω τους συμπολίτες μας είναι το εξής: Πρέπει να έρθουν στο τμήμα της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου να πάρουν μια αίτηση και τι παραστατικά χρειάζονται, και να τα προσκομίσουν στο τμήμα ώστε να εκδώσουμε μια κάρτα με την οποία θα έχουν πρόσβαση στο Κοινωνικό Ιατρείο.


Τα παραστατικά τα οποία θα χρειαστούν εκτός από την αίτηση είναι ένα εκκαθαριστικό της εφορίας, την ταυτότητα τους, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και μια βεβαίωση ότι δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα φορέα, ΟΓΑ, ΤΕΒΕ κτλ

Το Κοινωνικό ιατρείο απευθύνεται σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ, σε όσους δεν έχουν βιβλιάριο ή έχουν χάσει την εργασία τους και δεν έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ και θα προσφέρει Αθμια Κοινωνική Περίθαλψη.

Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με όλους τους φορείς , με ιατρούς, φυσιοθεραπευτές, εθελοντές , νοσηλευτές και με όλους τους απλούς πολίτες και είναι στην υπηρεσία του Κοινωνικού Ιατρείου, όπως επίσης έχει γίνει ένα πρόγραμμα για τις μέρες και ώρες που θα εξυπηρετείται το κοινό.

Το Κοινωνικό Ιατρείο για να λειτουργεί σωστά και να προσφέρει υπηρεσίες δεν χρειάζεται μόνο επιστημονικό προσωπικό αλλά και βοηθητικό όπως και διοικητικό προσωπικό και εμείς φροντίσαμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες.

Αυτή τη στιγμή έχουμε γύρω στις 10 αιτήσεις συμπολιτών μας για το Κοινωνικό Ιατρείο. Βέβαια ο κόσμος δεν είχε ενημερωθεί για την έναρξη λειτουργίας και αυτό το σκοπό έχει η σημερινή συνέντευξη να ενημερωθεί και να έρθει στο Δήμο μας να πάρει την αίτηση του και να την υποβάλλει.

Για τον εξοπλισμό του ιατρείου ήρθαμε σε επαφή με διαφόρους φορείς και βρήκαμε ανταπόκριση από το Διοικητή της Αθμιας Υγειονομικής Περιφέρειας Αθηνών τον κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη τον οποίο και ευχαριστούμε δημόσια καθώς ήρθε σε επαφή με μια εταιρεία η οποία και μας προσέφερε τον μισό εξοπλισμό . Τον υπόλοιπο εξοπλισμό μας τον παραχώρησε το Διοικητικό συμβούλιο του Πίτερ Ορφανός που επίσης ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια τους .

Σκοπός μας είναι στο μέλλον να δημιουργήσουμε και Κοινωνικό φαρμακείο .» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σοκολατόπιτα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σοκολατόπιτα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ