2013-02-15 19:54:03
Φωτογραφία για Χημικά και συλλήψεις στο μπλόκο των αγροτών στην Κόρινθο
Δεκάδες αγρότες κινήθηκαν με τα πόδια και δίχως να έχουν παρατάξει αγροτικά μηχανήματα στο δρόμο προς το οδόστρωμα προκειμένου να υλοποιήσουν την απόφαση του πανελλήνιου συντονιστικού, ωστόσο δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν να τους απωθήσουν.

Την χρήση χημικών που έγινε και μετέτρεψε την περιοχή σε θάλαμο αερίων ακολούθησαν συλλήψεις. 4 αγρότες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Κορίνθου ενώ με σύλληψη απειλήθηκε και ο Δήμαρχος Σικυωνίων ο οποίος προσπάθησε να αποτρέψει την σύλληψη τους ενός, μόλις 17 ετών.

Μετά την αποχώρηση των συλληφθέντων, τα πνεύματα ηρέμησαν ωστόσο οι αγρότες παρέμειναν στο σημείο με το αίτημα οι συλληφθέντες να αφεθούν ελεύθεροι.

«Δεν έκαναν τίποτα περισσότερο απ ότι κάναμε όλοι εμείς» είπε ο πρόεδρος του νεοσύστατου αγροτικού συλλόγου Κορινθίας κ. Τρίμης. «Απλά αυτοί οι 4 ήταν μπροστά και τους έπιασαν. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι τώρα. Δεν φεύγουμε από εδώ, ενισχύουμε τις δυνάμεις μας και δεν υποκύπτουμε στην διαπραγμάτευση που θέλει η αστυνομία, δηλαδή να φύγουμε από εδώ για να αφήσει τα 4 παιδιά.»


Η χρήση βίας και χημικών δήλωσαν απερίφραστα όλοι οι αγρότες δεν θα οδηγήσει σε αποχώρηση από τα μπλόκα, μάλιστα υπήρξε συντονισμός και στο σημείο έφτασαν και άλλοι αγρότες και άλλοι φορείς οι οποίοι δήλωσαν αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνεται καταδικάζοντας την στάση της αστυνομίας. «Πρέπει όλοι να είμαστε εδώ γιατί αν δεν υπάρχει αγρότης κανένας από εμάς δεν θα έχει δουλειά».

Στο σημείο της κινητοποίησης βρέθηκε και πρόεδρος του συνδέσμου εξαγωγέων της Πελοποννήσου δηλώνοντας αλληλεγγύη και συμπαράσταση καθώς και εκπρόσωποι από τον σύνδεσμο υδραυλικών Κορινθίας. Την αλληλεγγύη της δήλωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορίνθου με αρκετά μέλη της να φτάνουν στο σημείο ενώ κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων έφτασε στην ασφάλεια Κορίνθου.

Οι 4 συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα. Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω απο το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου πραγματοποίησαν αγρότες και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ