2013-02-15 20:42:56
Φωτογραφία για Αχαΐα: Δις εξαμαρτείν για τον πτηνοτρόφο στην Χαλανδρίτσα - Είχε ξανασυλληφθεί για εμπορία ανθρώπων
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 2.000 ευρώ μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος, αφέθηκαν σήμερα το μεσημέρι από τον Εισαγγελέα ο 48χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής μονάδας και η 38χρονη Ρουμάνα που συνελήφθησαν σε περιοχή της Κεντρικής Αχαΐας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας και σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Ο 48χρονος κατηγορείται επίσης, για εισφοροδιαφυγή καθότι απασχολούσε οκτώ συνολικά εργάτες ανασφάλιστους σε πτηνοτροφική του εγκατάσταση.

Ο 48 είχε συλληφθεί για το ίδιο αδίκημα και προν αππο δύο χρόνια αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με απαλλακτικό βούλευμα. Ο δικηγόρος του παρουσιασε σήμερα στον Εισαγγελέα στοιχεία και φωτογραφίες με βάση τα οποία οι έξι Ρουμάνοι που εργαζονταν στο πτηνοτροφείο, απασχολούνταν κάτω από υποδειγματικές συνθήκες και όχι τριτοκοσμικές όπως αφέθηκε να εννοηθεί, καθώς η μονάδα είναι σύγχρονη και πληροί όλες τις προυποθέσεις.


Υπενθυμίζεται ότι από τις ενέργειες των Αστυνομικών ελευθερώθηκε και μια 20χρονη υπήκοος Ρουμανίας την οποία οι δράστες με χρήση βίας και απειλές κατακρατούσαν εξαναγκάζοντας την να εργάζεται επί 14ωρο καθημερινά χωρίς πληρωμή, ασφαλιστική κάλυψη και υγειονομική περίθαλψη.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι από 14-8-2012 έως σήμερα η 20χρονη διέμενε παρά τη θέληση της και εργαζόταν στη πτηνοτροφική εγκατάσταση του 48χρονου, επί 14ωρο καθημερινά, χωρίς να αμείβεται ενώ αρχικά της είχε υποσχεθεί νόμιμη εργασία με αμοιβή 500 ευρώ μηνιαίως.

Πηγή: Thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ