2013-02-15 21:10:03
Φωτογραφία για Εθνική: Ανακοινώνει επίσημα τη Δευτέρα η πρόταση εξαγοράς της Eurobank
Το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τη δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας προς τους μετόχους της Eurobank.

Σε ανακοίνωση της προς το Χρηματιστήριο, την Παρασκευή, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις, οι οποίες είχαν τεθεί ως αιρέσεις της προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών μετοχών της Eurobank, πληρώθηκαν.

Συγκεκριμένα, ελήφθησαν οι αναλυτικώς αναφερόμενες στο οικείο Πληροφοριακό Δελτίο εγκρίσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, της Τράπεζας της Ελλάδος (τόσο από την Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος όσο και από την Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικών Ασφαλίσεων), του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Directorate General for Competition).

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Παρασκευή, ολοκληρώνεται η περίοδος της δημόσιας προσφοράς προς τους μετόχους της Eurobank για την ανταλλαγή των μετοχών τους με τίτλους της νέας Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών.


Με δεδομένο ότι ο κ. Σπύρος Λάτσης, ο οποίος ελέγχει το 43,5% της Eurobank. έχει ήδη αποδεχθεί την πρόταση της Εθνικής, δεν τίθεται θέμα αποτυχίας της συνένωσης των δύο ομίλων.

Μετά την ολοκλήρωσή της, η Eurobank θα καταστεί θυγατρική της Εθνικής, με τη νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών να ολοκληρώνεται μέσα στο καλοκαίρι.

Η σχέση ανταλλαγής στα πλαίσια της δημόσιας προσφοράς είναι 58 μετοχές Εθνικής για κάθε 100 μετοχές Eurobank.

Ο νέος όμιλος θα έχει συνολικό ενεργητικό 174,2 δισ. ευρώ, δάνεια και απαιτήσεις κατά πελατών 113 δισ. ευρώ και καταθέσεις 84,6 δισ. ευρώ.

Ο νέος όμιλος θα έχει ισχυρή παρουσία στις αγορές της Τουρκίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας.
tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ