2013-02-15 21:42:04
Φωτογραφία για Ο Παπανδρέου «σπάει 15 μύθους» για τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Για επιχείρηση αποδόμησης της διετίας του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου κάνουν λόγο συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού που έδωσαν στη δημοσιότητα πολυσέλιδο κείμενο με τίτλο "Σπάμε 15 μύθους".

Μεταξύ άλλων, η πλευρά Παπανδρέου απορρίπτει πως η τότε κυβέρνηση διόγκωσε το έλλειμμα που παρέλαβε το 2009, αναφέρεται στα περιθώρια διαπραγμάτευσης του πρώτου μνημονίου και απαριθμεί τις πρωτοβουλίες κατά της φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κείμενο «το ‘λεφτά υπάρχουν’ ποτέ δεν ειπώθηκε ως υπόσχεση για ανεξέλεγκτες παροχές - και συμπληρωνόταν από ένα μεγάλο «ΑΝ» και ένα μεγάλο «ΑΛΛΑ»: λεφτά υπάρχουν, αν πατάξουμε την εισφοροδιαφυγή, αν καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, αν αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Λεφτά υπάρχουν , αλλά σπαταλιούνται ή χαρίζονται με πελατειακές διευθετήσεις. Ήταν η υπογράμμιση ότι μία χώρα που βρίσκεται στις 30 πλουσιότερες του κόσμου, προφανώς και έχει πλούτο – αρκεί να αξιοποιηθεί, να φορολογηθεί και να διανεμηθεί σωστά».

Σύμφωνα με την πλευρά Παπαπνδρέου, «δεδομένου ότι στα μέσα Μαΐου η χώρα θα αντιμετώπιζε αξεπέραστο πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους της από τη στιγμή που τα spreads δανεισμού από τις αγορές καθίσταντο κάθε μέρα και πιο απαγορευτικά, αυτό σήμαινε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε στη διάθεσή της μόνο δύο μήνες για να πείσει την Ε.Ε. να δημιουργήσει μηχανισμό στήριξης που θα κάλυπτε το τεράστιο πρόβλημα δανειοδότησης του ελληνικού χρέους».
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ