2013-02-15 22:09:03
Φωτογραφία για Το Βερολίνο διεψεύδει παρέμβαση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπέρ του Μάριο Μόντι για τις εκλογές
Η κυβέρνηση της Γερμανίας διέψευσε σήμερα πως ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρενέβη στην προεκλογική εκστρατεία στην Ιταλία, εκφράζοντας... την υποστήριξή του στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Χθες το εβδομαδιαίο περιοδικό Λ’ Εσπρέσο, που πρόσκειται στην κεντροαριστερά, επικαλέσθηκε αποδιδόμενες στον Σόιμπλε δηλώσεις σχετικά με την ανάγκη να μην ξαναψηφίσουν οι Ιταλοί τον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην αναμέτρηση της 24ης-25ης Φεβρουαρίου.

Σήμερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο δήλωσε πως ο προϊστάμενός του «ουδέποτε έδωσε και δεν δίνει συμβουλές σε ξένες εκλογές, είτε θετικής, είτε αρνητικής φύσεως».

Ο Σόιμπλε ναι μεν παραχώρησε τη συνέντευξη στο Λ’ Εσπρέσο και συμφώνησε να δημοσιευθούν δηλώσεις του, «όμως τα λόγια του δεν ειπώθηκαν έτσι ακριβώς και δεν υπήρξε συμφωνία να δημοσιευθούν» έτσι, ήταν η απάντηση του εκπροσώπου.


Το υπουργείο Οικονομικών υπογράμμισε ότι ο Σόιμπλε απλώς διετύπωσε θετικές παρατηρήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε ο κ. Μόντι, πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Σόιμπλε προέτρεψε τους Ιταλούς «να μην εμποδίσουν τον δρόμο που έχει στρώσει ο Μάριο Μόντι, διότι η οδός της σταθερότητας είναι η καλύτερη», και πρόσθετε πως «με την κυβέρνηση του Μόντι, η Ιταλία κατέστη ισχυρότερη».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Λ’ Εσπρέσο, ο Σόιμπλε φέρεται να έχει δηλώσει ότι μία νίκη του επιρρεπούς στα σκάνδαλα Μπερλουσκόνι «θα καθιστούσε αδύναμη την Ιταλία και όλη την Ευρώπη».

«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μπορεί να είναι δεινός στην προεκλογική στρατηγική. Όμως η συμβουλή μου προς τους Ιταλούς είναι να μην επαναλάβουν τα λάθη που ήδη έχουν κάνει και να μην συνεχίσουν να τον ψηφίζουν», πρόσθεσε ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Το επιτελείο του Μπερλουσκόνι ξεσηκώθηκε κατά της παρέμβασης αυτής στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Ιταλίας: «δεν υπάρχει όριο στην αλαζονεία της Γερμανικής κυβέρνησης», σχολίασε ο Φαμπρίτσιο Τσικίτο.

Ο κ. Σόιμπλε στη συνέντευξή του φέρεται ακόμη να είπε πως διάκειται ευνοϊκά προς τον ηγέτη της κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος θεωρείται ως ο επικρατέστερος νικητής στις εκλογές και αναμένεται να προσκαλέσει τον Μόντι να συμμετέχει στην κυβέρνηση: «ο Μπερσάνι μου διεμήνυσε πως επιθυμεί να συνεχίσει στην οδό που χάραξε ο Μόντι και αυτό είναι σημαντικό για εμένα», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ