2013-02-16 03:35:03
Φωτογραφία για Με 15 μέρες καθυστέρηση εμφανίστηκε κι ο Γιώργος
Η πιθανότητα να επανενεργοποιηθεί o Κώστας Καραμανλής στην πολιτική αλλά και το ενδεχόμενο να μιλήσει για ορισμένα θέμα φαίνεται να φοβίζει «όπως το διάβολο, το λιβάνι», ορισμένα πρόσωπα.

Ως τώρα είδαμε τον εκφραστή του «συστήματος Σημίτη», τον κ. Γιάννη Στουρνάρα και τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη. Δεν ήταν δυνατόν να μην εμφανιστεί και ο μεγάλος «στοχαστής», ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος φαίνεται ότι διαβάζει το "Newsbomb.gr" και εστίασε την απάντησή του σε ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας που έδειχναν πώς από τη φράση «λεφτά υπάρχουν» φθάσαμε στην παραδοχή «δεν υπάρχει σάλιο», αλλά και για τη λήθη που θέλουν να επιβάλλουν οι κ.κ. Σημίτης και Στουρνάρας αναφορικώς στα λάθη που οδήγησαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ, τον Μάιο του 2010.

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν μπήκε εξαιτίας συγκεκριμένων δηλώσεων που εκτόξευσαν τα spreads των ελληνικών ομολόγων, αλλά λόγω της οικονομικής πραγματικότητας που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή
. «Πολλοί έλεγαν ότι υπήρχαν πολλές εναλλακτικές πηγές δανειοδότησης με δεκάδες δισεκατομμύρια σε πολύ χαμηλά επιτόκια. Οι περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και πρόσφατα της Κύπρου ακόμα που αποφάσισαν και αυτές την ένταξή τους στο μηχανισμό Στήριξης, διέλυσαν όλες τις θεωρίες συνομωσίας και διέσυραν τους συνομωσιολογούντες».

Αυτές οι επισημάνσεις γίνονται από τον κ. Παπανδρέου μία εβδομάδα μετά τη μυστική συνάντηση που είχε με 55 πρόσωπα που συμμετείχαν στο φόρουμ που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η «Κοινοπραξία των αδελφών Ροκφέλερ» και δέχθηκε ειδική νουθεσία από τις αστυνομικές αρχές να μην τολμήσει και περπατήσει στην πόλη διότι υπήρχε ο κίνδυνος να απειληθεί η ασφάλειά του από εξαγριωμένους πολίτες. Παρ' όλα αυτά ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι «έσωσε» τη χώρα με στικάκια και φαίνεται να αποφάσισε ότι αφού λίγοι πλέον του δίνουν πολιτικό χώρο να γίνει στοχαστής στον... κυβερνοχώρο.

Στη Ν.Δ. και την κυβέρνηση Καραμανλή

Βεβαίως, για μια φορά ακόμα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν κάνει κάτι ουσιώδες. Συνεργάτες του, ως φύλακες άγγελοί του, γράφουν αντί για εκείνον κείμενο που αναρτήθηκε στο smartpost τιτλοφορείται: «Σπάμε 15 μύθους» και δεν αποκλείεται να μην αντιλαμβάνεται το πραγματικό νόημά του, ούτε ο ίδιος, ο... στοχαστής του.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία και ειδικά στην κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία «γνώριζε, αλλά απέκρυπτε, τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας».

«Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ότι το 6% έλλειμμα για το οποίο δεσμευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ότι το έλλειμμα πήγαινε για διψήφιο-δεν γνωρίζαμε ότι το έλλειμμα είχε ήδη φτάσει στο οχτάμηνο στο 10% , ότι η ΕΕ προειδοποιούσε από τον Ιούλιο για έλλειμμα μεγαλύτερο του 10%. Η κυβέρνηση Καραμανλή γνώριζε, αλλά απέκρυπτε» αναφέρεται μεταξύ άλλων, ενώ στην κατηγορία ότι «φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009 τονίζεται: «Ακόμη και η ΝΔ που υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά, πλέον αποδέχεται και υπογράφει ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%».

Τηρεί τα προσχήματα με Σαμαρά

Το κείμενο των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου αφήνει αιχμές και για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ως αντιπολίτευση ο Αντώνης Σαμαράς.

Είναι χαρακτηριστική η τελευταία παράγραφος του κειμένου των 52 σελίδων: «Στην Ελλάδα σήμερα γίνεται πράξη αυτό που αρνήθηκε η αντιπολίτευση δημαγωγώντας επί δύο χρόνια από το 2010: διακομματική συναίνεση στο αυτονόητο. Είμαστε η μοναδική χώρα που εντάχθηκε στο Μηχανισμό Στήριξης στην οποία δεν συνέβη αυτό εξαρχής. Σε όλες τις άλλες, υπήρξε έστω ένα minimum επίπεδο διακομματικής συνεννόησης.

Αυτό κόστισε στη χώρα. Κόστισε σε πολύτιμο χρόνο, σε διαπραγματευτική δύναμη, σε μεταρρυθμιστική ορμή ακόμη και για αυτονόητες αλλαγές, κόστισε σε χρήμα: στην κρισιμότερη φάση του Προγράμματος, η χώρα έχασε 1 τουλάχιστον χρόνο, έκανε 2 πρόωρες εκλογές, άλλαξε 3 πρωθυπουργούς, για να ψηφιστεί τελικά από τη Βουλή στα τέλη του 2012 βαρύτερο «πακέτο» μέτρων από αυτό που θα ψηφιζόταν αν δεν είχε χαθεί όλος αυτός ο χρόνος. Με στοιχειωδώς νουνεχή αντιπολίτευση από το 2010, όταν η χώρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, η χώρα θα βρισκόταν σήμερα ήδη σε πολύ καλύτερη μοίρα-και θα είχε γλυτώσει πολλά. Και χωρίς το πελατειακό «πάρτυ» εις βάρος της χώρας μέχρι το 2009, δεν θα χρειαζόταν καμία συνταγή σωτηρίας ξένων, κανένα «πολλαπλασιαστή», κανένα Μνημόνιο το 2010».

Αυτό είναι! Να έχεις βάλει την χώρα σου και την μισή Ευρώπη στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ, να έχεις «ανατινάξει» την ελληνική κοινωνία και να ζητάς τα ρέστα με τον .. «Δεκάλογο του γύφτου» ή με ευφυολογήματα τύπου «Σπάμε πλάκα» ή με την πεποίθηση πώς «Σπάμε 15 μύθους».

«Καραμανλικοί»: Όταν έκανε σκασιαρχείο στα γυμναστήρια της Νέας Ερυθραίας...

Στελέχη της λεγόμενης «καραμανλικής πτέρυγας» της Νέας Δημοκρατίας σχολίαζαν δηκτικά ότι ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του μάλλον επιχειρούν για μια φορά ακόμα να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη με ισχυρισμούς που επιβεβαιώνουν τις λαϊκίστικες πρακτικές που εφάρμοσαν για να κερδίσουν τις εκλογές του 2009 και την ανικανότητα που επέδειξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Μάιο του 2010 να συμμαζέψει την οικονομία.

Το πελατειακό "πάρτυ" στο οποίο αναφέρονται οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου αποτελεί ειδικότητα του ΠΑΣΟΚ, του συστήματος Σημίτη και όσων έγιναν δεκανείς σε διμοιρίες «πρασινοφρουρών» που πήραν διοριστήρια από κλαδικές και νομαρχιακές οργανώσεις χωρίς προσόντα, γνώσεις και αξιοκρατική αξιολόγηση. Το «νόμο Πεπονή» για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, η κυβέρνηση Σημίτη τον κατάργησε με τις ενέργειές της και τα "εκσυγχρονιστικά πάρτυ" σε πολλά επίπεδα. Δεν μπορεί να μη τα θυμάται αυτά ο κ. Παπανδρέου εκτός αν βρισκόταν στο γνωστό γυμναστήριο της Νέας Ερυθραίας όπου συνήθιζε να κάνει «κοπάνα» όταν απουσίαζε από τις κυβερνητικές επιτροπές», λένε και δεν αποκλείουν νέα απάντηση στους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού με στοιχεία και δηλώσεις από υπηρεσίες της Ε.Ε. και Ευρωπαίους παράγοντες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ