2013-02-16 10:26:03
Φωτογραφία για Παίρνουν κανονικά μισθούς και συντάξεις οι εγκέφαλοι του κυκλώματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας
Αν και κοντεύει να περάσει ένας χρόνος από τη σύλληψη στελεχών του ΙΚΑ Καλλιθέας για απάτη σε βάρος του Ιδρύματος, τρεις υπάλληλοι που ήταν εν ενεργεία την περίοδο της σύλληψής τους εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους. Σύμφωνα με... την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, αν και νόμιμα παίρνουν αυτά τα χρήματα, αφού έχουν τεθεί σε δυνητική αργία, γεννάται το ερώτημα γιατί έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες για την οριστική παύση τους.

Κανονικά παίρνουν τη σύνταξή τους και οι δύο κατηγορούμενες που είχαν αποχωρήσει από την υπηρεσία. Οπως λέει στέλεχος του ΙΚΑ, «η σύνταξη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσει η χορήγησή της γι' αυτόν τον λόγο».

«Θα περάσουν πολύ σύντομα από το πειθαρχικό συμβούλιο. Για να γίνει αυτό θα έπρεπε είτε να έχει εκδικαστεί η υπόθεση είτε να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των υπηρεσιών του ΙΚΑ.Πλέον μπορούμε να προχωρήσουμε, και για ό,τι με αφορά θα εισηγηθώ την οριστική παύση τους, γιατί τέτοιες πρακτικές πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Δεν θέλουμε να νομίζει κανείς ότι χαριζόμαστε σε συναδέλφους», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Αθήνας.


Εν τω μεταξύ, η έρευνα των επιθεωρητών του Ιδρύματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αποκάλυψε ότι η οικονομική ζημιά που προκάλεσε η σπείρα στο υποκατάστημα της Καλλιθέας είναι σχεδόν τριπλάσια από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που είχε υπολογιστεί αρχικά.

Το κύκλωμα χορηγούσε παράνομα και με το αζημίωτο επιδόματα σε ανθρώπους που δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Ο αρχικός υπολογισμός της ζημιάς ήταν 6 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση του ελέγχου όμως πριν από λίγες ημέρες έδειξε ότι η τρύπα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζημιά για το ΙΚΑ προσεγγίζει τα 16 εκατομμύρια ευρώ, είναι δηλαδή σχεδόν τριπλάσια απ' ό,τι είχε υπολογιστεί πέρυσι τον Μάρτιο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ