2013-02-16 13:08:04
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Έκατσε ο δρόμος Αρχαία Πίσα - Λάλα
Έως και σαράντα εκατοστά υποχώρησε ο δρόμος που συνδέει την Ε.Ο. Πύργου – Τριπόλεως και τη Αρχαία Πίσσα με το Λάλα και την Ε.Ο. Πατρών – Τριπόλεως (111), με αφορμή ένα νέο φαινόμενο καθίζησης-κατολίσθησης.

Σύμφωνα με το ilialive, ο δρόμος άρχισε να υποχωρεί το βράδυ της περασμένης Κυριακής και από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη η κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα να παρέμβουν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας. Είχε προηγηθεί ενημέρωση από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το γραφείο Πολιτικής Προστασίας, γνωρίζοντας τις συνέπειες του φαινομένου στο παρελθόν στο ίδιο σημείο.

Τεχνικά συνεργεία κλήθηκαν για να «γεμίσουν» με χώματα το κενό του δρόμου και να προβούν στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της βατότητας. Το θέμα είναι πως όσο συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και αν δεν σταθεροποιηθούν και στεγνώσουν τα εδάφη δεν μπορούν να γίνουν ουσιώδεις παρεμβάσεις.

Έτσι πρώτιστο μέλημα των τεχνικών υπηρεσιών είναι να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό, καθώς όλες οι άλλες εναλλακτικές επιλογές της διαδρομής προς το Λάλα, είναι αρκετά μακρινές και μόλις παρουσιαστεί ύφεση στην κακοκαιρία και τραβηχτούν τα νερά, θα προβούν σε πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ