2013-02-16 16:00:06
Φωτογραφία για H Ana Carrasco είναι η πρώτη γυναίκα της Moto3
Στις δοκιμές στη Valencia πέρασε σχεδόν τους μισούς αναβάτες

Με την ομάδα JHK T-shirt Laglisse και υπό την επίβλεψη του team manager Pablo Nieto, η Ana Carrasco έκανε τις πρώτες δοκιμές με τη νέα της μοτοσυκλέτα στην πίστα της Valencia.

H 16χρονη Ισπανίδα θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα συμμετάσχει στην κατηγορία Moto3 και δεν «συμπληρώνει» απλά τις συμμετοχές, αλλά κατεβαίνει με αξιώσεις συλλογής βαθμών.

Στις δοκιμές έκανε χρόνο μόλις 2 δευτερόλεπτα πιο αργό από τον ταχύτερο της ημέρας, Maverick Viñales, 1 δευτερόλεπτο από τον 5ο ταχύτερο και 2/10 του δευτερολέπτου από τον 15ο και τελευταίο που βαθμολογείται.

Πέτυχε τον 20ο χρόνο μεταξύ 32 οδηγών και μεταξύ αυτών του Lorenzo Baldassarri, πρωταθλητή του Red Bull Rookies cup το 2011 που ήταν 23ος.

H Ana Carrasco δήλωσε: «Ο Τύπος συνεχώς ενδιαφέρεται περισσότερο αν συμμετέχει σε ένα τέτοιο άθλημα ένα κορίτσι παρά ένα αγόρι γιατί είναι σπάνιο και καινούργιο. Προσωπικά αυτό πάντως δεν με απασχολεί ιδιαίτερα καθώς αγωνιζόμαστε στα ίσια».


«Στο ισπανικό πρωτάθλημα μπορώ να πω ότι τα αγόρια εκνευριζόντουσαν όταν τους πέρναγα μέσα στον αγώνα ή αν τερμάτιζα μπροστά τους. Μερικοί οδηγοί με γνωρίζουν από την περσινή χρονιά, όμως όσοι δεν με ξέρουν πιστεύω ότι θα ξαφνιάστηκαν που με είδαν εδώ. Θα πρέπει να εξοικειωθούν πάντως ότι θα υπάρχει και μια γυναίκα ανάμεσά τους».

Ο Nieto πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι είναι δύσκολο για όλα τα κορίτσια να αποδώσουν σε ένα χώρο όπου επικρατεί το αντρικό φύλο. Είναι σκληρό για ένα κορίτσι να ασχολείται με ένα σπορ όπου μπορεί να έχει μια πτώση, να δώσει μάχες μέσα στην πίστα με αγόρια ή και άντρες».

«Η Ana είναι νέα και όλα αυτά τα έχει πολύ ξεκάθαρα στο μυαλό της. Γνωρίζω πολύ καλά ότι μπορεί να τα καταφέρει περίφημα».

Η νεαρή Ισπανίδα έχει γεννηθεί στις 10 Μαρτίου 1997 στη Murcia και στις 7 Απριλίου που ξεκινούν οι αγώνες στο Qatar, θα έχει οριακά συμπληρώσει τα 16 της χρόνια, ηλικιακό όριο για τη συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ήταν η πρώτη γυναίκα που απέσπασε βαθμούς στο ισπανικό πρωτάθλημα CEV 125 το 2011 και θα είναι η πρώτη που θα αγωνιστεί στη Moto3.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη γυναίκα που συμμετέχει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς στο παρελθόν η Katja Poensgen άνοιξε το δρόμο στα δίχρονα τότε, 250 και ήταν η πρώτη ιστορικά που βαθμολογήθηκε στο θεσμό. Επίσης η Elena Roesel συμμετείχε το 2012 στην μεσαία κατηγορία, την Moto2.

Πηγή: Newsbeast.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ