2013-02-16 20:11:03
Φωτογραφία για Σκληρή γλώσσα και στάση αλλά όχι σε κλείσιμο δρόμων για το ΑΤΕΙ Αιγίου!
Στο κάλεσμα του Δημάρχου Αιγιάλειας, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία του φλέγοντος θέματος της διατήρησης του ΑΤΕΙ Αιγίου, ανταποκρίθηκε ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του δήμου Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, καταθέτοντας ευθέως τις απόψεις του για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις, όπως και τις προτάσεις της Δημοτικής του Παράταξης, "Αιγιάλεια- Νέα Εποχή", για την απ' εδώ και πέρα διαχείριση της όλης κατάστασης.Στην τοποθέτησή του, κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης, ανέφερε:

"Η αιτία του κακού, γίνεται πλέον ξεκάθαρο, πως πηγάζει από την Πάτρα και τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ. Θέλει το Τμήμα Φυσικοθεραεπείας εκεί, εξυπηρετώντας και τις Ορθοπεδικές Κλινικές των δύο μεγάλων Νοσοκομείων. Μας στοχοποίησε ύπουλα ο υπουργός φέρνοντας - από τηλεοράσεως - το ΑΤΕΙ Αιγίου ως κακό παράδειγμα "απομονωμένου" που προβάλει "τοπικιστικά" κριτήρια. Τον ενοχλεί τον υπουργό η μετακίνηση σπουδαστών από το Αίγιο στο Νοσοκομείο του Ρίου για πρακτική; Και γιατί δεν τον ενοχλεί, ως κυβερνητικό παράγοντα, η μετακίνηση καρκινοπαθών για χημειοθεραπείες στο Ρίο, ή των παιδιών μας στο Καραμανδάνειο ή ακόμα και το πολύ απλό, η θεώρηση βιβλιαρίων υγείας στον ΟΠΑΔ Πάτρας; Αυτό λοιπόν τον χάλασε τον κ. Αρβανιτόπουλο;


Είναι πασιφανής η μη υπαναχώρηση του υπουργού και των τεχνοκρατών συνεργατών του στην περίπτωση του Αιγίου, αντιθέτως με την Πάτρα σε σχέση με το Μεσολόγγι. Δεν υπάρχει πλέον κανείς λόγος να μιλάμε μαζί τους, αλλά πρέπει να στραφούμε στους ανωτέρους τους κι εννοώ του τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Δεν ξέρω αν μπορούν να βάλουν κόκκινες γραμμές και για ποιες περιοχές, που χάνουν ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ. Δεν υπάρχει όμως άλλη λύση, εκτός από το σταλεί το μήνυμα ότι και οι Αχαιοί Βουλευτές τους - στην προκειμένη περίπτωση- δεν θα δώσουν ψήφο στο Σχέδιο "Αθηνά" κλείνοντας με την ψήφο τους τοπικά Τμήματα. Αν βέβαια μπει θέμα κομματικής πειθαρχίας τότε προφανώς θα ' ναι ιδιαιτέρως δύσκολα τα πράγματα, αλλά ως μία μη μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο προς το παρόν. Θα προτιμήσουν τα τρία κόμματα τόσες απώλειες ψήφων Βουλευτών από εκλογικές περιφέρειες που προτείνεται λουκέτο ή συρρίκνωση Σχολών;

Επί του πρακτέου, προτείνω ιδιαιτέρως σκληρή στάση και σκληρή γλώσσα! Θεωρώ πως πρέπει να πάμε άμεσα σε έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου έτσι ώστε να έχουμε νωπή απόφαση του κυρίαρχου πολιτικού οργάνου της περιοχής και εντός των αμέσως επόμενων ημερών, να "κλείσουμε" την πόλη και να πάμε σε Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο με όλους τους φορείς και τους πολίτες μαζί.

Δεν μπορώ να συμφωνήσω - κι αυτή είναι πάγια άποψή μου και την καταθέτω - σε κλείσιμο δρόμων και άλλες παράνομες ενέργειες,πλην μόνο εκείνων που δεν θα παρεμποδίζουν, αλλά που συμβολικά θα δείχνουν το μέγεθος της διαφωνίας μας και της αντίδρασής μας.

Όλοι λοιπόν, Βουλευτές,Δήμος, Περιφέρεια, Φορείς και πολίτες , μπροστά και κόντρα στο μεγάλο λάθος και όλοι συνυπεύθυνοι για ότι κάνουμε"!

***Να σημειωθεί πως εκ μέρους της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, ορίστηκε Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου της 22ας Φεβρουαρίου (στην Πλατεία Αγίας Λαύρας), ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Κουνινιώτης.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δάνεια - εξπρές για βουλευτές
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δάνεια - εξπρές για βουλευτές
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ